Хашлама з яловичини по-вірменськи відноситься до категорії густих кавказьких супів, приготованих з великої кількості м’яса і овочів зі спеціями і зеленню. Готується страва у казані або каструлі з товстим дном, щоб інгредієнти не підгоріли і практично у власному соку, тільки додається трохи пива, щоб прискорити процес приготування.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яловичина 3 кг
- Болгарський перець солодкий – 6 шт.
- Помідори свіжі – 6 шт.
- Баклажан – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Часник – 3 зуб.
- Зелень – 2 пучка
- Пиво (світле) – 500 мл.
- Картопля – 2 кг
- Сіль – за смаком
- Паприка мелена – на смак
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування хашлама з яловичини по-вірменськи? Помідори промиваємо, нарізаємо на кружечки і половину їх укладаємо на дно посуду для приготування хашлама.
Яловичину з кісточкою миємо, нарізаємо на середні шматочки і викладаємо поверх помідорів. М’ясо солимо за смаком.
Чистимо моркву і цибулю. Шаткуємо цибулю на півкільця, моркву нарізаємо на кружечки. На м’ясо викладаємо половину цих овочів рівним шаром і трохи посипаємо сіллю.
Потім викладаємо половину нарізаних на кружечки баклажанів. Їх також трохи солимо.
Болгарський перець чистимо, миємо, нарізаємо на великі шматочки і викладаємо половину перцю поверх баклажанів. Перець посипаємо меленою паприкою.
Потім викладаємо другий шар овочів в такому ж порядку. Часник чистимо і шаткуємо на тонкі пластинки. Кладемо їх поверх баклажанів.
Другий шар баклажанів посипаємо паприкою і наливаємо до інгредієнтів світле пиво.
Все блюдо покриваємо шматочками болгарського перцю.
Хашламу ставимо на середній вогонь і під закритою кришкою, доводимо до кипіння.
Тушкуємо хашламу на маленькому вогні 3-3,5 години. Блюдо під час гасіння не перемішуємо.
Перед закінченням готування кладемо на блюдо дрібно нарізану свіжу зелень.
Картоплю чистимо, миємо, нарізаємо на середні шматочки і відварюємо до готовності в окремій каструлі.
В порційні тарілки кладемо відварену картоплю, розкладаємо приготовану хашламу і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Хашлама в казані Хашлама з яловичини Хашлама з яловичини з картоплею Хашлама на пиві Хашлама по-вірменськи