Хашлама з яловичини з картоплею в казані, як наваристое і ароматне блюдо, не завжди готується з картоплею, але саме він робить страву досить ситним. Це блюдо, поєднуючи в собі і перше, і друге, ідеально підходить для обіду у великій родині. Хоча традиція передбачає готувати хашламу з баранини, але також смачно виходить блюдо і з яловичиною. Додаємо в блюдо пиво, що прискорює процес готування, і готуємо в казані.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Грудинка яловича – 500 гр.
- Картопля – 600 гр.
- Помідори свіжі – 500 гр.
- Болгарський перець солодкий – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Пиво (світле) – 150 гр.
- Зелень – 1 пучок
- Сіль – 1 ч. л.
- Приправа для м’яса – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати хашламу з яловичини з картоплею в казані? Спочатку підготуйте необхідні продукти для хашлама, щоб усі інгредієнти були під рукою і не потрібно відкривати холодильник 20 разів.
Яловичину відокремте від кісточок (хоча кісточки можете залишити) і поріжте шматочками розміром з коробку для сірників.
Шматочки м’яса посипте по своєму смаку спеціями, сіллю і перемішайте.
Помідори помийте і поріжте на часточки або кружечки. Одну частину помідорів укладіть першим шаром в казан.
Цибулини почистіть і наріжте півкільцями.
Перець очистіть від насіння, видаліть плодоніжки і перегородки і наріжте його на середні шматочки.
Половину цибулі і перцю покладіть в казан другим шаром.
Зелень промийте, наріжте і викладіть поверх овочів.
Потім покладіть в казан заправлену сіллю і спеціями яловичини.
Зубки часнику почистіть, наріжте на слайсы і укладіть поверх м’яса.
На м’ясо додайте другу частину нарізаних овочів, спочатку перець, потім цибулю і поверх його помідори.
Налийте в казан до м’яса з овочами світле пиво. Казан з хашламой поставте на маленький вогонь і тушкуйте під закритою кришкою протягом 1,5 години від початку кипіння. Перемішувати хашламу під час готування не треба. Воду також доливати не треба, адже страва готується у власному соку.
Почистіть і промийте картоплю. Потім наріжте його середнім кубиком.
Через півтори години гасіння хашлама перекладіть в казан нарізану картоплю, трохи його посоліть і тушкуйте страву ще півгодини, щоб картопля стала м’якою.
Ваша смачна і ароматна хашлама з яловичини в казані готова.
Можете розкладати її в тарілки і відразу подавати до столу. Вона зберігає свій смак і в холодному вигляді.
Приємного апетиту!
Хашлама в казані Хашлама з говядіни з картоплею Хашлама з яловичини Хашлама на пиві