У сучасній кухні з допомогою хлібопічки можна приготувати хліб, подібний спеченому в справжній російській печі. Секрет смачного хліба укладено в додаванні житнього солоду, який надає випічці красивий шоколадний колір і аромат житнього квасу. Такий хліб чимось нагадує за смаком «Бородінський».
Інгредієнти: на 1 порц.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Житнє обдирне борошно – 150 гр.
- Солод житній ферментований – 3 ст. л.
- Сухі дріжджі – 1.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1.5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Вода – 300 мл
Процес приготування:
Приступимо до готуванні хліба з солодом в хлібопічці Редмонд. Спочатку підготуємо потрібну кількість всіх продуктів для випічки хліба з солодом.
У відерце хлібопічки наливаємо олію. Потрібно, щоб масло потрапило на лопатки, відерця, тоді до них не прилипне тісто при замісі.
Потім наливаємо у відерце трохи підігріту воду, насипаємо солод, цукор і сіль.
Потім насипаємо в відерце житнє і пшеничне борошно, просіяне її на сито.
Потім поверх борошна висипаємо сухі дріжджі.
Закриваємо кришку хлібопічки і встановлюємо програму «Французький хліб, вага буханця – «1000г», колір кірочки – «Середній», часом має бути 3 години 50 хвилин. Натискаємо кнопку «Старт/Стоп». Після закінчення часу замісу відкриваємо кришку і дивимося, який стан колобка тесту. Він повинен вийти м’яким і еластичним.
До закінчення програми кришку хлібопічки не відкриваємо, інакше хліб осяде.
Після сигналу про закінчення приготування спечений хліб перекладаємо з відерця на решітку.
Хліб остуджуємо, прикривши буханець рушником.
Хліб нарізаємо на скибочки і подаємо до столу.
Смачною і вдалою випічки!
Житній хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці Редмонд Хліб з солодом в хлібопічці Хліб на воді в хлібопічці Хліб на сухих дріжджах в хлібопічці