Хлібна окрошка – класичний рецепт, який пройшов через століття і передається у спадок. Цей перевірений часом суп на квасі любимо в багатьох сім’ях за простоту і швидкість приготування, ситність і відмінний смак. Традицією стає тільки краще, тому обов’язково спробуйте приготувати хлібну окрошку. Всім сподобається!


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Квас – 500 мл
  • Бульйон з курки – 1 склянка
  • Зелень – 100 гр.
  • Куряче філе – 1 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Перець чорний горошок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Сметана – за смаком

Процес приготування:

Підготувати інгредієнти для окрошки на квасі. Відварити до готовності картоплю і яйця. Закип’ятити воду з курячим філе. Додати в каструлю чорний перець і лавровий лист. Посолити. Варити філе до готовності. Потім дістати курку, остудити її.

Картоплю очистити від шкірки, нарізати кубиками. Варені яйця очистити, нарізати кубиками. Куряче філе нарізати кубиками.

Огірки помити, очистити від шкірки. Нарізати огірки кубиками.

Зелень помити, дрібно порубати, відправити в чашу блендера. Збити зелень блендером в пюре.

З’єднати в глибокій мисці всі інгредієнти.

Влити бульйон і квас. Посолити при необхідності і поперчити. Поставити в холодильник настоюватися.

Готову хлібну окрошку подавати зі сметаною. Вашу сім’ю чекає смачний обід!

Окрошка з куркою Окрошка з огірками Окрошка м'ясна Окрошка на квасі Окрошка на сметані Холодна окрошка