Літні освіжаючі напої можна приготувати в домашніх умовах. Спробуйте рецепт хлібного квасу на живих дріжджах!
Інгредієнти: на 8 арк.
- Свіжі дріжджі – 60 гр.
- Житній хліб – 500 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Родзинки – 1 ст. л.
- Вода – 8 л.
Процес приготування:
Як приготувати хлібний квас на живих дріжджах? Хліб нарізаємо скибочками і просушуємо його в духовці. Чим темніше будуть сухарі, тим темніше за кольором буде квас. Але будьте обережні, якщо продукт підгорить, напій буде гірчити. Окремо кип’ятимо 8 літрів води, висипаємо в неї цукор і додаємо хлібні сухарі. Залишаємо каструлю до охолодження.
Коли вода охолоне, окремо візьмемо з неї один стакан, щоб залити дріжджі. Після чого ці дріжджі переливаємо назад в каструлю. Накриваємо марлею і тримаємо в прохолодному темному місці півтори доби. Після чого проціджуємо напій і розливаємо по банках. У кожну банку додаємо трохи родзинок, прикривають кришками і ставимо в холодильник на добу.
Охолоджений напій слід знову процідити, після чого вже можна розливати на пробу. Готово!
Квас з родзинками Квас з чорного хліба Квас на дріжджах Хлібний квас Хлібний квас на 3 літри