Холодець, приготований в мультиварці, чому-то смачніше звареного звичайним способом. Для нього важливо взяти різні сорти м’ясних продуктів і простий набір спецій. Обов’язковим інгредієнтом для холодцю є свиняча ніжка, а решта додаються у співвідношенні 1:2. Рецепт для власниць мультиварки «Поларіс».
Інгредієнти: на 10 порц.
- Свинячі ноги – 1 шт.
- Яловича рулька – 1 шт.
- Курячий окорочок – 2 шт.
- Свинина – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 2 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати холодець в мультиварці Поларіс? Свинячу ніжку і рульку разрубите на кілька шматочків. Курячі стегенця розрізати ножем.
Потім шматочки м’яса промийте під проточною водою і складіть в чашу мультиварки. До верхньої позначки чаші налийте чисту воду.
Закрийте кришку приладу і встановіть програму «Тушкування» на 30 хвилин або програму «Мультиповар» на 120°і час – 30 хвилин.
Після закінчення цього часу відкрийте кришку і шумівкою зніміть всю пінку на поверхні бульйону. Потім на тій же програмі готуйте холодець протягом 2 годин.
Після закінчення цього часу в холодець покладіть очищену моркву, розрізаний на четвертинки цибулю, горошини чорного перцю, листочок лавра і сіль за смаком. Готуйте холодець на тій же програмі ще 2 години.
По завершенні програми шматочки м’яса з кісточками перекладіть в окремий посуд.
видаліть Кісточки і м’ясо розділіть на невеликі шматочки.
Додайте до м’яса подрібнені зубки часнику, перемішайте і розкладіть його в підготовлені тарілки або форми.
Бульйон процідіть на сито і залийте їм м’ясо в формочках.
Остудіть холодець при домашньої температурі, а потім на кілька годин поставте в холодильник. Холодець в мультиварці «Полярис» готовий. Можете подавати до столу.
Смачного!