З превеликим бажанням хочу поділитися чудовим рецептом смачного холодцю, приготовленого з індички з желатином. Холодець, приготований за цим рецептом, виходить насиченим і досить ситним. Сподобається всім, хто не любить жирний холодець.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Філе індички – 500 гр.
- Желатин харчовий – 15 гр.
- Морква – 1 шт.
- Горошок зелений заморожений – 100 гр.
- Вода – 1,5 л
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
- Перець чилі – 0.33 шт.
- Сіль – за смаком
- Імбир маринований – 1 ст. л.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати холодець з індички з желатином. Індичку вимийте. Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Інгредієнти викладіть в глибоку каструлю, додайте лавровий лист, сіль і запашний чорний перець, залийте холодною водою, щоб вона повністю покривала м’ясо. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть піну, зменшіть вогонь і варіть 30 хвилин.
Желатин залийте невеликою кількістю холодної води і залиште набухати.
М’ясо викладіть в миску і повністю остудіть. Остигле м’ясо відокремте від кісток і дрібно наріжте або розберіть на волокна руками. Потім викладіть у форми для холодцю.
Зварену моркву наріжте кружечками і викладіть поверх м’яса, за смаком додайте зелений заморожений горошок.
Гарячий бульйон акуратно процідіть в окрему ємність. Додайте набряклий желатин і перемішайте до його повного розчинення. Підготовленим бульйоном залийте м’ясо таким чином, щоб бульйон повністю його покривав.
Повністю остудіть холодець, а потім накрийте ємності і помістіть в холодильник застигати на 4 години. Тим часом приготуйте соус з’єднайте подрібнений перець чилі, лимонний сік і маринований імбир. Апетитний холодець з індички з желатином подавайте на стіл з приготовленим соусом.
Приємного апетиту!
Рецепти на Новий рік Холодець в каструлі Холодець з індички з желатином Холодець класичний