З превеликим бажанням хочу поділитися чудовим рецептом смачного холодцю, приготовленого з індички з желатином. Холодець, приготований за цим рецептом, виходить насиченим і досить ситним. Сподобається всім, хто не любить жирний холодець.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Філе індички – 500 гр.
  • Желатин харчовий – 15 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Горошок зелений заморожений – 100 гр.
  • Вода – 1,5 л
  • Перець духмяний горошок – 3 шт.
  • Перець чилі – 0.33 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Імбир маринований – 1 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати холодець з індички з желатином. Індичку вимийте. Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Інгредієнти викладіть в глибоку каструлю, додайте лавровий лист, сіль і запашний чорний перець, залийте холодною водою, щоб вона повністю покривала м’ясо. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть піну, зменшіть вогонь і варіть 30 хвилин.

Желатин залийте невеликою кількістю холодної води і залиште набухати.

М’ясо викладіть в миску і повністю остудіть. Остигле м’ясо відокремте від кісток і дрібно наріжте або розберіть на волокна руками. Потім викладіть у форми для холодцю.

Зварену моркву наріжте кружечками і викладіть поверх м’яса, за смаком додайте зелений заморожений горошок.

Гарячий бульйон акуратно процідіть в окрему ємність. Додайте набряклий желатин і перемішайте до його повного розчинення. Підготовленим бульйоном залийте м’ясо таким чином, щоб бульйон повністю його покривав.

Повністю остудіть холодець, а потім накрийте ємності і помістіть в холодильник застигати на 4 години. Тим часом приготуйте соус з’єднайте подрібнений перець чилі, лимонний сік і маринований імбир. Апетитний холодець з індички з желатином подавайте на стіл з приготовленим соусом.

Приємного апетиту!

Рецепти на Новий рік Холодець в каструлі Холодець з індички з желатином Холодець класичний