Щоб холодець з курки не підвів і добре застиг, додатково при варінні додаємо курячі лапки. Знайти їх можна в м’ясному відділі практично будь-якого желатину. Це позбавить від необхідності класти на блюдо желатин. Зручно готувати холодей на ніч: ввечері ставимо його в холодильник, а вже на наступний день його можна буде подавати в будь-який момент.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Курячий окорочок – 500 гр.
- Курячі лапки – 400 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 2 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – за смаком
- Вода – 2,3 л.
- Яйце – 4 шт.
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Рецепт холодцю з курятини та курячих лапок простий у приготуванні! Курячі стегенця і лапки ретельно промиваємо у великій кількості води. Стегенце розрізаємо на складові частини. У лапок зрізаємо фаланги з кігтями. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо. Моркву чистимо та миємо. Закладаємо В каструлю шматки курки, курячі лапки, підготовлені овочі цілком. Вливаємо воду і ставимо на плиту. Доводимо вміст до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо інгредієнти три години. Не допускаємо активного кипіння. За годину до готовності додаємо горошки перцю, лаврове листя і сіль.
Ближче до закінчення часу варіння очищаємо часник і дрібно рубаємо його.
Ставимо варитися яйця на десять-дванадцять хвилин, щоб домогтися твердого жовтка. Після варіння остуджуємо їх, очищаємо і ріжемо на кружечки або половинки.
Після закінчення часу варіння вміст каструлі виливаємо через сито. Проціджений таким чином бульйон зберігаємо. Спеції, лапки, цибуля і морква не використовуємо. Курятину відокремлюємо від кісток.
Укладаємо куряче м’ясо форми разом із вареними яйцями.
Посипаємо подрібненим часником і заливаємо процідженим бульйоном.
Даємо оформленим холодцю охолонути, після чого прибираємо його в холодильник до повного застигання. Готовий холодець подаємо в холодному вигляді з гірчицею, хроном, хлібом або картоплею. Поверхня прикрашаємо гілочками свіжої зелені.
Приємного апетиту!
Рецепти на Новий рік Холодець Холодець без желатину Холодець з курки Холодець з курки в каструлі Холодець з курячих лапок без желатину