Пропонуємо ще один варіант холодцю на основі курки і індички. Причому желатин тут не потрібен, а від індички потрібні тільки лапки – дуже бюджетно, але при цьому дуже смачно. Важливо дотримуватися одне правило в процесі варіння сировини для холодцю: кипіння має бути дуже повільним, неактивним і тривалим. Тоді бульйон зберігає прозорість, і готовий холодець буде мати гарний вигляд.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Курячий окорочок – 3 шт.
- Лапки індички – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Лавровий лист – 3 шт.
- Сіль – 0.5 ст. л.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
- Часник – за смаком
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Почнемо готувати холодець з курки та індички без желатину. Курячі стегенця добре промиваємо, зрізаємо надлишок жиру, якщо є. Индюшиные лапки ретельно миємо, обсушуємо й смалимо над вогнем з усіх боків. Після цієї маніпуляції знімаємо жорстку шкірку за допомогою ножа і ще раз промиваємо лапки.
Підготовлені стегенця і лапки укладаємо в каструлю об’ємом три літри і вливаємо стільки води, щоб вона ледь покривала м’ясне вміст.
Доводимо до кипіння, знімаємо утворилася пінку, знижуємо температуру плити до мінімальної і тушкуємо протягом чотирьох годин.
Моркву очищаємо від шкірки, ріпчаста цибуля промиваємо, лушпиння залишаємо – вона дасть золотистий колір бульйону.
Кладемо в каструлю до курки і індички підготовлені овочі цілком. Також додаємо горошини чорного і запашного перцю. Варимо ще одну годину.
Потім кладемо лаврове листя, сіль, продовжуємо варіння ще десять хвилин і знімаємо каструлю з плити. Остуджуємо вміст каструлі і витягаємо з нього всі частини курки та індички, а також спеції і овочі. У бульйон, що залишився додаємо очищену і пропущені через прес часник, перемішуємо і закриваємо кришкою – нехай настоюється якийсь час.
В цей час курку розбираємо на волокна, з лапок також знімаємо залишки м’яса. По ходу дій видаляємо всі кістки та хрящі.
Варену моркву нарізаємо тонкими кружальцями. В декоративних цілях можна вирізати їх гуртків фігурки.
За формами для холодцю розкладаємо м’ясо. На нього викладаємо моркву і гілочки зелені.
заливаємо Бульйоном наповнені м’ясом форми. Можна заливати безпосередньо через дрібне ситечко, а можна попередньо процідити весь обсяг бульйону. Ставимо сформований холодець в холодильник і даємо йому сім-десять годин на застигання.
Готовий холодець подаємо відразу з холодильника. Як доповнення добре підходить варену картоплю і свіжа зелень.
Приємного апетиту!
Холодець Холодець без желатину в каструлі Холодець з індички Холодець з курки в каструлі Холодець класичний