Пропонуємо ще один варіант холодцю на основі курки і індички. Причому желатин тут не потрібен, а від індички потрібні тільки лапки – дуже бюджетно, але при цьому дуже смачно. Важливо дотримуватися одне правило в процесі варіння сировини для холодцю: кипіння має бути дуже повільним, неактивним і тривалим. Тоді бульйон зберігає прозорість, і готовий холодець буде мати гарний вигляд.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Курячий окорочок – 3 шт.
  • Лапки індички – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Сіль – 0.5 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Перець духмяний горошок – 3 шт.
  • Часник – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Почнемо готувати холодець з курки та індички без желатину. Курячі стегенця добре промиваємо, зрізаємо надлишок жиру, якщо є. Индюшиные лапки ретельно миємо, обсушуємо й смалимо над вогнем з усіх боків. Після цієї маніпуляції знімаємо жорстку шкірку за допомогою ножа і ще раз промиваємо лапки.

Підготовлені стегенця і лапки укладаємо в каструлю об’ємом три літри і вливаємо стільки води, щоб вона ледь покривала м’ясне вміст.

Доводимо до кипіння, знімаємо утворилася пінку, знижуємо температуру плити до мінімальної і тушкуємо протягом чотирьох годин.

Моркву очищаємо від шкірки, ріпчаста цибуля промиваємо, лушпиння залишаємо – вона дасть золотистий колір бульйону.

Кладемо в каструлю до курки і індички підготовлені овочі цілком. Також додаємо горошини чорного і запашного перцю. Варимо ще одну годину.

Потім кладемо лаврове листя, сіль, продовжуємо варіння ще десять хвилин і знімаємо каструлю з плити. Остуджуємо вміст каструлі і витягаємо з нього всі частини курки та індички, а також спеції і овочі. У бульйон, що залишився додаємо очищену і пропущені через прес часник, перемішуємо і закриваємо кришкою – нехай настоюється якийсь час.

В цей час курку розбираємо на волокна, з лапок також знімаємо залишки м’яса. По ходу дій видаляємо всі кістки та хрящі.

Варену моркву нарізаємо тонкими кружальцями. В декоративних цілях можна вирізати їх гуртків фігурки.

За формами для холодцю розкладаємо м’ясо. На нього викладаємо моркву і гілочки зелені.

заливаємо Бульйоном наповнені м’ясом форми. Можна заливати безпосередньо через дрібне ситечко, а можна попередньо процідити весь обсяг бульйону. Ставимо сформований холодець в холодильник і даємо йому сім-десять годин на застигання.

Готовий холодець подаємо відразу з холодильника. Як доповнення добре підходить варену картоплю і свіжа зелень.

Приємного апетиту!

Холодець Холодець без желатину в каструлі Холодець з індички Холодець з курки в каструлі Холодець класичний