Для холодцю можна використовувати будь-яке м’ясо, за смаком і бажанням. Навіть якщо вибране, наприклад, філе не забезпечує природне застигання страви. Для цього додатково використовуємо желатин. Такий холодець виходить прозорим і легким, але в той же час поживним і ситним.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курка – 700 гр.
- м’ясо індички – 700 гр.
- Яйце – 6 шт.
- Морква – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Лавровий лист – 6 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Часник – 1 головка
- Желатин харчовий – 20 гр.
Процес приготування:
Рецепт холодець з курки та індички з желатином простий у приготуванні! Для приготування холодцю рекомендуємо використовувати курячу тушку цілком, а у індички брати ніжки. Курку добре промиваємо, обрізаємо надлишок жиру, розбираємо на частини. Ніжки індички також миємо під проточною водою, зрізаємо все зайве. Укладаємо підготовлене м’ясо в об’ємну каструлю, заливаємо водою так, щоб всі шматки були повністю покриті, і ставимо на плиту. Після того, як рідина закипить, проварюємо пару хвилин і зливаємо її. М’ясо знову промиваємо, заливаємо новою порцією води, доводимо до кипіння і варимо на мінімальному вогні протягом двох з половиною годин. У середині варіння закладаємо в каструлю лаврове листя, горошини чорного перцю, очищену і порізану на бруски моркву, ріпчасту цибулю. До кінця варіння м’ясо має вільно і легко відходити від кісток. Даємо вмісту каструлі охолонути до комфортної температури, після чого відокремлюємо руками волокна м’яса і вкладаємо їх в окрему миску.
Окремо варимо яйця до твердого жовтка, після чого охолоджуємо їх, очищаємо і нарізаємо на поперечні гуртки. Желатин висипаємо в окрему миску і заливаємо невеликою кількістю бульйону, перемішуємо і залишаємо набухати на двадцять-тридцять хвилин. Після цього нагріваємо гранули до стану однорідної рідини.
М’ясо потрібно ретельно перебрати і переконатися, що в ньому не залишилося дрібних кісточок.
Нарізаємо волокна впоперек на невеликі шматочки, щоб їх зручно було їсти в готовому холодець. Розкладаємо м’ясо за формами, в яких вже будемо заливати холодець.
Бульйон після варіння проціджуємо, додаємо в нього сіль і чорний мелений перець за смаком. Часник пропускаємо через прес і також кладемо в бульйон. Якщо бульйон встиг охолонути, то нагріваємо його до теплого стану, після чого додаємо підготовлений желатин, перемішуємо. М’ясо у формах заливаємо отриманим бульйоном, далі розкладаємо гуртки яєць, занурюючи їх в рідину.
Також можна розкласти навколо яєць шматочки вареної моркви з бульйону, гілочки свіжої зелені. Підготовлений холодець остуджуємо і поміщаємо в холодильник для застигання на кілька годин. Після того, як холодець стане щільним, його вже можна подавати до столу.
Приємного апетиту!
Холодець Холодець без желатину Холодець в каструлі Холодець з желатином в каструлі Холодець з індички з желатином Холодець з курки Холодець класичний