Від усієї душі хочу поділитися чудовим рецептом неймовірно смачного і апетитного холодцю з яловичини без желатину. Такий холодець припаде до смаку як дітям, так і дорослим. Приготуйте, і ви не пошкодуєте!


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Яловичі ноги – 1.5 кг
  • Телятина – 700 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Вода – 1.8 л.
  • Насіння кропу – за смаком
  • Перець чорний горошок – 25 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Часник – 3 зуб.
  • Лавровий лист – 3 шт.

Процес приготування:

Як приготувати холодець з яловичини без желатину? Яловичу ногу зачистити ножем, разрубите сокирою і гарненько промийте.

Викладіть в глибоку каструлю і залийте холодною водою, щоб вона повністю покрила м’ясо.

Поставте на сильний вогонь і доведіть до кипіння. Прокип’ятіть 5-7 хвилин.

Потім злийте воду, добре промийте ногу і знову залийте холодною водою.

Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. За допомогою ложки або шумівки зніміть піну, що утворилася, зменшіть вогонь до мінімального стану і варіть під кришкою 6 годин.

Телятину промийте і викладіть в каструлю. Залийте водою і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, зніміть піну шумівкою. Зменшіть вогонь і варіть м’ясо 2-2,5 години на мінімальному вогні.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Розріжте навпіл, викладіть на сильно розігріту сковороду і підсмажте до рум’яної скоринки.

Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Телятину вийміть з гарячого бульйону.

Приблизно за 1,5 години до готовності яловичої ноги додайте в бульйон цибулю, моркву і телятину. Знову доведіть до кипіння і готуйте на повільному вогні.

Потім додайте лавровий лист, насіння кропу, сіль і чорний перець горошком.

М’ясо викладіть в миску і повністю остудіть його. Гарячий бульйон акуратно процідіть в окрему ємність.

Остигле м’ясо відокремте від кісток і дрібно наріжте або розберіть на волокна руками.

Часник очистіть від лушпиння і промийте. Подрібніть гострим ножем.

Подрібнений часник, додайте до м’яса і перемішайте. Підготуйте ємності, в які будете заливати холодець. На дно ємностей викладіть підготовлене м’ясо і рівномірно розподіліть його.

Процідженим бульйоном залийте м’ясо так, щоб бульйон повністю його покривав.

Остудіть холодець при кімнатній температурі, а потім накрийте кришками і поставте в холодильник для застигання на 10 годин, але краще всього на ніч. Наваристий холодець з яловичини без желатину подавайте на стіл. Додатково подайте томатний соус або гірчицю.

Насолоджуйтеся холодною закускою!

Рецепти на Новий рік Холодець в каструлі Холодець з яловичини Холодець з яловичини без желатину Холодець з яловичини в каструлі