Від усієї душі хочу поділитися чудовим рецептом неймовірно смачного і апетитного холодцю з яловичини без желатину. Такий холодець припаде до смаку як дітям, так і дорослим. Приготуйте, і ви не пошкодуєте!
Інгредієнти: на 10 порц.
- Яловичі ноги – 1.5 кг
- Телятина – 700 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Вода – 1.8 л.
- Насіння кропу – за смаком
- Перець чорний горошок – 25 шт.
- Сіль – за смаком
- Часник – 3 зуб.
- Лавровий лист – 3 шт.
Процес приготування:
Як приготувати холодець з яловичини без желатину? Яловичу ногу зачистити ножем, разрубите сокирою і гарненько промийте.
Викладіть в глибоку каструлю і залийте холодною водою, щоб вона повністю покрила м’ясо.
Поставте на сильний вогонь і доведіть до кипіння. Прокип’ятіть 5-7 хвилин.
Потім злийте воду, добре промийте ногу і знову залийте холодною водою.
Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. За допомогою ложки або шумівки зніміть піну, що утворилася, зменшіть вогонь до мінімального стану і варіть під кришкою 6 годин.
Телятину промийте і викладіть в каструлю. Залийте водою і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, зніміть піну шумівкою. Зменшіть вогонь і варіть м’ясо 2-2,5 години на мінімальному вогні.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Розріжте навпіл, викладіть на сильно розігріту сковороду і підсмажте до рум’яної скоринки.
Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Телятину вийміть з гарячого бульйону.
Приблизно за 1,5 години до готовності яловичої ноги додайте в бульйон цибулю, моркву і телятину. Знову доведіть до кипіння і готуйте на повільному вогні.
Потім додайте лавровий лист, насіння кропу, сіль і чорний перець горошком.
М’ясо викладіть в миску і повністю остудіть його. Гарячий бульйон акуратно процідіть в окрему ємність.
Остигле м’ясо відокремте від кісток і дрібно наріжте або розберіть на волокна руками.
Часник очистіть від лушпиння і промийте. Подрібніть гострим ножем.
Подрібнений часник, додайте до м’яса і перемішайте. Підготуйте ємності, в які будете заливати холодець. На дно ємностей викладіть підготовлене м’ясо і рівномірно розподіліть його.
Процідженим бульйоном залийте м’ясо так, щоб бульйон повністю його покривав.
Остудіть холодець при кімнатній температурі, а потім накрийте кришками і поставте в холодильник для застигання на 10 годин, але краще всього на ніч. Наваристий холодець з яловичини без желатину подавайте на стіл. Додатково подайте томатний соус або гірчицю.
Насолоджуйтеся холодною закускою!
Рецепти на Новий рік Холодець в каструлі Холодець з яловичини Холодець з яловичини без желатину Холодець з яловичини в каструлі