З великим задоволенням хочу поділитися розкішним рецептом дуже смачного холодцю зі свинячої рульки і яловичини. Холодець виходить наваристим, насиченим і досить апетитним. М’ясна закуска сподобається абсолютно всім, обов’язково приготуйте, і ви не пошкодуєте!
Інгредієнти: на 20 порц.
- Свиняча рулька – 2 шт.
- Яловичі ноги – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Вода – 3,5 л.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Лавровий лист – 3 шт.
Процес приготування:
Щоб приготувати холодець з свинячої рульки і говядіни, свинячу рульку і яловичу ногу ретельно вимийте і зачистити ножем. Ріпчасту цибулю очистіть від верхньої лушпиння. М’ясо викладіть в каструлю і залийте холодною водою так, щоб вона повністю покривала м’ясо. Викладіть цибулю. Додайте лавровий лист, чорний перець горошком і сіль.
Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Шумівкою зніміть піну, що утворилася, зменшіть вогонь до мінімального стану і варіть під кришкою 8 годин.
Після закінчення часу зніміть каструлю з вогню. Гарячий бульйон акуратно процідіть в окрему ємність. М’ясо викладіть в миску і повністю остудіть його.
Остигле м’ясо відокремте від кісток і дрібно наріжте або розберіть на волокна руками. Часник очистіть від лушпиння і промийте. У бульйон видавіть очищений часник, скориставшись пресом.
Підготуйте ємності. На дно викладіть підготовлене м’ясо і рівномірно розподіліть його. Підготовленим бульйоном залийте м’ясо таким чином, щоб бульйон повністю його покривав. Остудіть холодець при кімнатній температурі, а потім накрийте ємності кришками і поставте в холодильник застигати на 8 годин, але краще всього на ніч.
Застиглий холодець зі свинячої рульки і яловичини подавайте на стіл.
Насолоджуйтеся м’ясної закускою!
Холодець Холодець без желатину в каструлі Холодець з свинини Холодець з свинини без желатину Холодець з свинини в каструлі Холодець з свинини і яловичини Холодець зі свинячої рульки