З великим задоволенням хочу поділитися розкішним рецептом дуже смачного холодцю зі свинячої рульки і яловичини. Холодець виходить наваристим, насиченим і досить апетитним. М’ясна закуска сподобається абсолютно всім, обов’язково приготуйте, і ви не пошкодуєте!


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Свиняча рулька – 2 шт.
  • Яловичі ноги – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Вода – 3,5 л.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Лавровий лист – 3 шт.

Процес приготування:

Щоб приготувати холодець з свинячої рульки і говядіни, свинячу рульку і яловичу ногу ретельно вимийте і зачистити ножем. Ріпчасту цибулю очистіть від верхньої лушпиння. М’ясо викладіть в каструлю і залийте холодною водою так, щоб вона повністю покривала м’ясо. Викладіть цибулю. Додайте лавровий лист, чорний перець горошком і сіль.

Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Шумівкою зніміть піну, що утворилася, зменшіть вогонь до мінімального стану і варіть під кришкою 8 годин.

Після закінчення часу зніміть каструлю з вогню. Гарячий бульйон акуратно процідіть в окрему ємність. М’ясо викладіть в миску і повністю остудіть його.

Остигле м’ясо відокремте від кісток і дрібно наріжте або розберіть на волокна руками. Часник очистіть від лушпиння і промийте. У бульйон видавіть очищений часник, скориставшись пресом.

Підготуйте ємності. На дно викладіть підготовлене м’ясо і рівномірно розподіліть його. Підготовленим бульйоном залийте м’ясо таким чином, щоб бульйон повністю його покривав. Остудіть холодець при кімнатній температурі, а потім накрийте ємності кришками і поставте в холодильник застигати на 8 годин, але краще всього на ніч.

Застиглий холодець зі свинячої рульки і яловичини подавайте на стіл.

Насолоджуйтеся м’ясної закускою!

Холодець Холодець без желатину в каструлі Холодець з свинини Холодець з свинини без желатину Холодець з свинини в каструлі Холодець з свинини і яловичини Холодець зі свинячої рульки