Перед варінням свинячі ніжки і рульку обов’язково зачищаємо ножем і вимочуємо у воді. Так шкіра повністю чистою, а бульйон після варіння – максимально прозорим. Перед заливанням у форми проціджуємо його через марлю, щоб прибрати всі спеції та іншу дрібну суспензія. При подачі холодцю рекомендуємо прикрашати його поверхню зеленню – це кардинально змінюємо зовнішній вигляд закуски.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинячі ноги – 2 шт.
- Свиняча рулька – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Сіль – за смаком
- Суміш перців – за смаком
- Часник – 4 зуб.
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Як приготувати холодець з свинячих ніжок і рульки в мультиварці? Свинячі ніжки і рульку ретельно миємо у воді, складаємо у велику ємність і заливаємо холодною водою на три-чотири години.
Після цього воду зливаємо, а м’ясні продукти промиваємо ще раз. Кладемо підготовлене м’ясо в чашу мультиварки. Додаємо промитий ріпчасту цибулю в лушпинні, промиту моркву, лавровий лист, горошини перцю і сіль за смаком. Заливаємо водою до максимальної позначки.
Встановлюємо чашу в прилад, закриваємо кришку і вибираємо програму «Тушкування» на шість годин.
Після закінчення часу програми витягаємо чашу разом з вмістом. Даємо охолонути до теплого стану. Виймаємо м’ясо, відокремлюємо його від кісток і хрящів. Моркву нарізаємо тонкими скибочками.
Бульйон проціджуємо через складену вдвічі марлю.
Розкладаємо м’ясну масу без кісток за формами або глибоких тарілках. Часник очищаємо і подрібнюємо. Розподіляємо його поверх м’яса тонким шаром. Слідом викладаємо скибочки моркви. Заливаємо процідженим бульйоном. Ставимо холодець в холодильник.
Через п’ять-шість годин страва добре застигне і буде готове до подачі. Подаємо готовий холодець, перевернувши з форм на плоскі тарілки, прикрашаємо зеленню.
Приємного апетиту!
Холодець в мультиварці Холодець з свинини Холодець з свинини без желатину Холодець з свинини в мультиварці Холодець зі свинячих ніжок і рульки без желатину Холодець зі свинячої рульки Холодець зі свинячої рульки без желатину Холодець зі свинячої рульки в мультиварці