Свинячі ніжки і рулька – стандартні продукти для приготування холодцю. Блюдо виходить з ними насиченим, смачним і добре застигає. Пропонуємо оформити звичний для всіх холодець незвичайним способом: трохи майонезу, желатину і фантазії – і знайомий усім холодець просто не впізнати! Всі подробиці нижче в рецепті.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинячі ноги – 2 шт.
  • Свиняча рулька – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Желатин швидкорозчинний – 30 гр.
  • Майонез – 3 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт холодцю зі свинячих ніжок і рульки з желатином простий у приготуванні! Свинячі ніжки і рульку моєму і ретельно зачищаємо ножем.

Укладаємо в каструлю, заливаємо водою так, щоб покрити м’ясо на півсантиметра і ставимо на плиту.

Після варіння м’ясо виймаємо з каструлі і розбираємо на волокна, відокремлюючи від кісток. Бульйон проціджуємо через марлю або дрібне сито.

Додаємо очищений ріпчасту цибулю, моркву, лавровий лист, горошини перцю і сіль за смаком.

Доводимо до кипіння, знімаємо пінку, зменшуємо вогонь і варимо при повільному кипінні п’ять годин.

Відміряємо дві склянки бульйону. Всипаємо в нього десять грам желатину, перемішуємо і залишаємо для набухання на п’ятнадцять хвилин. Після цього розмішуємо до повного розчинення. Додаємо майонез і ще раз активно змішуємо до повної однорідності.

М’ясо подрібнюємо ножем, покласти в миску і змішати з пропущеним через прес часником.

Відміряємо склянку бульйону і висипаємо в нього залишився желатин, наполягаємо п’ятнадцять хвилин і розмішуємо до розчинення. Вливаємо отриману рідину в бульйон, що залишився, додаємо м’ясо з часником, добре перемішуємо.

Для декоративної заливки холодцю зручно використовувати силіконову форму з рельєфними поглибленнями. Ложкою вливаємо в них приготовлену майонезно-желатинову рідина, як на фото. Ставимо в холодильник на півгодини, щоб заливка схопилася.

Потім акуратно викладаємо бульйонно-м’ясну масу з желатином. Знову ставимо в холодильник на півгодини, щоб поверхня трохи застигла.

В останню чергу заливаємо залишилася майонезно-желатинову рідина. Прибираємо в холодильник на п’ять-шість годин для застигання.

Перед подачею перевертаємо холодець на плоску тарілку, акуратно знімаємо форму.

Приємного апетиту!

Рецепти на Новий рік Холодець Холодець в каструлі Холодець з желатином в каструлі Холодець з свинячих ніжок в каструлі без желатину Холодець зі свинячої рульки Холодець зі свинячої рульки з желатином