Свинячі ніжки і рулька – стандартні продукти для приготування холодцю. Блюдо виходить з ними насиченим, смачним і добре застигає. Пропонуємо оформити звичний для всіх холодець незвичайним способом: трохи майонезу, желатину і фантазії – і знайомий усім холодець просто не впізнати! Всі подробиці нижче в рецепті.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинячі ноги – 2 шт.
- Свиняча рулька – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Желатин швидкорозчинний – 30 гр.
- Майонез – 3 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт холодцю зі свинячих ніжок і рульки з желатином простий у приготуванні! Свинячі ніжки і рульку моєму і ретельно зачищаємо ножем.
Укладаємо в каструлю, заливаємо водою так, щоб покрити м’ясо на півсантиметра і ставимо на плиту.
Після варіння м’ясо виймаємо з каструлі і розбираємо на волокна, відокремлюючи від кісток. Бульйон проціджуємо через марлю або дрібне сито.
Додаємо очищений ріпчасту цибулю, моркву, лавровий лист, горошини перцю і сіль за смаком.
Доводимо до кипіння, знімаємо пінку, зменшуємо вогонь і варимо при повільному кипінні п’ять годин.
Відміряємо дві склянки бульйону. Всипаємо в нього десять грам желатину, перемішуємо і залишаємо для набухання на п’ятнадцять хвилин. Після цього розмішуємо до повного розчинення. Додаємо майонез і ще раз активно змішуємо до повної однорідності.
М’ясо подрібнюємо ножем, покласти в миску і змішати з пропущеним через прес часником.
Відміряємо склянку бульйону і висипаємо в нього залишився желатин, наполягаємо п’ятнадцять хвилин і розмішуємо до розчинення. Вливаємо отриману рідину в бульйон, що залишився, додаємо м’ясо з часником, добре перемішуємо.
Для декоративної заливки холодцю зручно використовувати силіконову форму з рельєфними поглибленнями. Ложкою вливаємо в них приготовлену майонезно-желатинову рідина, як на фото. Ставимо в холодильник на півгодини, щоб заливка схопилася.
Потім акуратно викладаємо бульйонно-м’ясну масу з желатином. Знову ставимо в холодильник на півгодини, щоб поверхня трохи застигла.
В останню чергу заливаємо залишилася майонезно-желатинову рідина. Прибираємо в холодильник на п’ять-шість годин для застигання.
Перед подачею перевертаємо холодець на плоску тарілку, акуратно знімаємо форму.
Приємного апетиту!
Рецепти на Новий рік Холодець Холодець в каструлі Холодець з желатином в каструлі Холодець з свинячих ніжок в каструлі без желатину Холодець зі свинячої рульки Холодець зі свинячої рульки з желатином