Рекомендую приготувати смачний холодний борщ з м’ясом. Блюдо це чимось схоже з борщем або холодником. Виходить ароматним і ситним. Хороший варіант для літнього обіду.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Бульйон – 100 мл
  • Буряковий відвар – 100 мл
  • Буряк – 100 гр.
  • Редис – 2 шт.
  • Огірки – 100 гр.
  • Куряче стегно – 130 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Зелень – за смаком
  • Лимонний сік – 0.5 ч. л.
  • Сметана – для прикраси
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати холодний борщ з м’ясом, куряче стегно добре промийте, викладіть в каструлю, залийте невеликою кількістю холодної води, доведіть до кипіння, періодично знімайте піну, що утворюється. Варіть під кришкою на повільному вогні 20 хвилин. Буряк ретельно вимийте, очистіть за допомогою овочечистки і наріжте тонкою соломкою.

Наберіть невелику кількість холодної води в каструлю, поставте на середній вогонь і викладіть нарізану буряк. Доведіть до кипіння. Лимон ретельно вимийте, наріжте тонкими часточками і видавити лимонний сік, щоб буряк не втратила свій колір. Буряк варіть приблизно 15-20 хвилин на повільному вогні під кришкою.

Огірки і редиску ретельно вимийте і обсушіть. Редиску наріжте дрібним кубиком.

Огірки наріжте таким же способом, як і редиску.

Каструлю з буряком зніміть з вогню і повністю остудіть.

Зубчик часнику очистіть від лушпиння і дрібно нарубаєте. Зелень вибирайте за власним уподобанням. Я найчастіше беру зелений лук і кріп. Ретельно промийте її під проточною водою і обсушити, дрібно нарубаєте.

Нарізані інгредієнти викладіть в каструлю до остиглої буряках. Зварене куряче м’ясо остудіть, відокремте від кісток і шкіри, наріжте тонкою соломкою або розберіть за допомогою двох вилок на волокна. Викладіть в каструлю до решти інгредієнтів. Додайте остиглий курячий бульйон. Посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте.

Дайте настоятися приблизно 15-20 хвилин. Холодний борщ розлийте по тарілках. Додайте сметану. Подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Борщ класичний Борщ класичний з м'ясом Борщ холодный Свекольник Холодний борщ класичний Холодник Холодник з буряка