Рекомендую приготувати смачний холодний борщ з м’ясом. Блюдо це чимось схоже з борщем або холодником. Виходить ароматним і ситним. Хороший варіант для літнього обіду.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Бульйон – 100 мл
- Буряковий відвар – 100 мл
- Буряк – 100 гр.
- Редис – 2 шт.
- Огірки – 100 гр.
- Куряче стегно – 130 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Зелень – за смаком
- Лимонний сік – 0.5 ч. л.
- Сметана – для прикраси
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати холодний борщ з м’ясом, куряче стегно добре промийте, викладіть в каструлю, залийте невеликою кількістю холодної води, доведіть до кипіння, періодично знімайте піну, що утворюється. Варіть під кришкою на повільному вогні 20 хвилин. Буряк ретельно вимийте, очистіть за допомогою овочечистки і наріжте тонкою соломкою.
Наберіть невелику кількість холодної води в каструлю, поставте на середній вогонь і викладіть нарізану буряк. Доведіть до кипіння. Лимон ретельно вимийте, наріжте тонкими часточками і видавити лимонний сік, щоб буряк не втратила свій колір. Буряк варіть приблизно 15-20 хвилин на повільному вогні під кришкою.
Огірки і редиску ретельно вимийте і обсушіть. Редиску наріжте дрібним кубиком.
Огірки наріжте таким же способом, як і редиску.
Каструлю з буряком зніміть з вогню і повністю остудіть.
Зубчик часнику очистіть від лушпиння і дрібно нарубаєте. Зелень вибирайте за власним уподобанням. Я найчастіше беру зелений лук і кріп. Ретельно промийте її під проточною водою і обсушити, дрібно нарубаєте.
Нарізані інгредієнти викладіть в каструлю до остиглої буряках. Зварене куряче м’ясо остудіть, відокремте від кісток і шкіри, наріжте тонкою соломкою або розберіть за допомогою двох вилок на волокна. Викладіть в каструлю до решти інгредієнтів. Додайте остиглий курячий бульйон. Посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте.
Дайте настоятися приблизно 15-20 хвилин. Холодний борщ розлийте по тарілках. Додайте сметану. Подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Борщ класичний Борщ класичний з м'ясом Борщ холодный Свекольник Холодний борщ класичний Холодник Холодник з буряка