За пропонованим рецептом ви можете приготувати для обіднього столу легкий і смачний суп з щавлю. Готується він просто і швидко, основний час витрачається на охолодження супу. Готувати можна на воді або будь-якому бульйоні. Щавель для цього супу можете взяти і свіжий, і консервований, і заморожений.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Щавель – 400 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Вода – 2 л
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Сметана – 4 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування щавлевого і холодного супу? В окремій каструльці зварити круто яйця. Одночасно налити в каструлю для приготування супу воду і поставити її кип’ятити.
Свіжий щавель перебрати і видалити жорсткі черешки. Потім листя щавлю ретельно промити проточною водою і дрібно нашаткувати. Нарізаний щавель перекласти в закипілу воду.
Додати в суп сіль за смаком.
Варити щавель тільки до зміни його кольору. Потім вогонь вимкнути і залишити суп на 1 годину для охолодження.
Зелений кріп промити і дрібно нашаткувати.
Пір’я зеленого лука також промити, дрібно нарізати і трохи розім’яти ложкою, посипавши її сіллю, щоб цибулю в супі не був жорстким.
Відварені й охолоджені яйця почистити від шкаралупи і порізати на невеликі кубики.
В остиглий щавлевий суп перекласти нарізану зелень, яйця і добре перемішати.
Можна додати в суп трохи чорного перцю. Приготований щавлевий суп поставити на деякий час в холодильник, щоб добре охолодився.
Охолоджений суп з щавлю розлити в тарілки і покласти в кожну тарілку ложку сметани.
Їжте на здоров’я!
Перші страви Холодний борщ Холодник Холодник на воді Щавлевий суп Щавлевий суп без м'яса