Хочу порекомендувати цікавий рецепт холодного літнього супу. Незвичайний холодник на кефірі без буряка готується просто і швидко. Такий неабиякий рецепт подужає навіть недосвідчений кулінар. Щавлевий суп відмінно наситить і вгамує спрагу в спекотний час року.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 1 л
  • Огірки – 150 гр.
  • Щавель консервований – 0.5 л.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Редис – 80 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Як почати готувати холодник на кефірі без буряка? Відваріть курячі яйця. Зелений лук ретельно промийте, просушіть і дрібно наріжте. Викладіть в невелику миску, додайте трохи солі і розітріть з допомогою виделки.

Консервований щавель вилийте разом з маринадом в ємність, в якій будете готувати холодник без буряка на кефірі.

Огірки і редиску ретельно вимийте і просушіть, обріжте хвостики і натріть на крупній тертці. Викладіть в ємність до решти інгредієнтів. Додайте розтертий зелений лук. Часник очистіть від лушпиння. Подрібніть за допомогою ножа або дрібної терки, або пропустіть через прес. Додайте в суп, посоліть і поперчіть.

Курячі яйця очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте. Викладіть в каструлю. Влийте необхідну кількість кефіру і ретельно перемішайте. Жирність кефіру не принципова, беріть той, який є у вас в наявності. Зелень вибирайте за власним уподобанням. Я завжди беру кріп. Промийте її під водою і обсушити, дрібно нарубаєте і відправте в каструлю.

Холодник добре перемішайте, накрийте кришкою і приберіть в холодильник настоятися приблизно на 30 хвилин. Охолоджене блюдо розлийте по тарілках і подавайте на стіл зі сметаною.

Приємного апетиту!

Борщ з яйцем Борщ холодный Холодний борщ на кефірі Холодник Холодник з щавеля Щавлевий суп