Хочу порекомендувати цікавий рецепт холодного літнього супу. Незвичайний холодник на кефірі без буряка готується просто і швидко. Такий неабиякий рецепт подужає навіть недосвідчений кулінар. Щавлевий суп відмінно наситить і вгамує спрагу в спекотний час року.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 1 л
- Огірки – 150 гр.
- Щавель консервований – 0.5 л.
- Цибуля зелена – 50 гр.
- Редис – 80 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Як почати готувати холодник на кефірі без буряка? Відваріть курячі яйця. Зелений лук ретельно промийте, просушіть і дрібно наріжте. Викладіть в невелику миску, додайте трохи солі і розітріть з допомогою виделки.
Консервований щавель вилийте разом з маринадом в ємність, в якій будете готувати холодник без буряка на кефірі.
Огірки і редиску ретельно вимийте і просушіть, обріжте хвостики і натріть на крупній тертці. Викладіть в ємність до решти інгредієнтів. Додайте розтертий зелений лук. Часник очистіть від лушпиння. Подрібніть за допомогою ножа або дрібної терки, або пропустіть через прес. Додайте в суп, посоліть і поперчіть.
Курячі яйця очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте. Викладіть в каструлю. Влийте необхідну кількість кефіру і ретельно перемішайте. Жирність кефіру не принципова, беріть той, який є у вас в наявності. Зелень вибирайте за власним уподобанням. Я завжди беру кріп. Промийте її під водою і обсушити, дрібно нарубаєте і відправте в каструлю.
Холодник добре перемішайте, накрийте кришкою і приберіть в холодильник настоятися приблизно на 30 хвилин. Охолоджене блюдо розлийте по тарілках і подавайте на стіл зі сметаною.
Приємного апетиту!
Борщ з яйцем Борщ холодный Холодний борщ на кефірі Холодник Холодник з щавеля Щавлевий суп