Якщо ви дотримуєтеся здорового способу життя і слідкуйте за фігурою, то вірменська окрошка вам точно підійде як хороша заміна супу влітку. Вона містить небагато калорій, зате багатий свіжими овочами і зеленню.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Огірки – 1 кг
- Сметана – 100 гр.
- Кефір – 1 л
- Сіль – за смаком
- Цибуля зелена – за смаком
- Петрушка – за смаком
- Кінза – за смаком
- Кріп – 3 гілки
- Часник – 3 зуб.
- Вода – 1.5 л
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування окрошки по-вірменськи? Огірки перебрати і добре вимити в проточній воді, обрізати кінчики.
Часник розібрати на зубчики і очистити, зелень вимити й обсушити.
У каструлю викласти сметану, влити кефір.
Кінзу, петрушку і зелений лук дрібно нашаткувати.
Подрібнену зелень висипати в кефір.
Всипати в суп сіль і перемішати.
Додати в каструлю часник, пропущений через прес.
Огірки порізати дрібними кубиками разом з шкіркою, додати в окрошку, кріп також дрібно нашаткувати і відправити в каструлю.
Все ретельно перемішати.
Долити кип’яченої охолодженої води до потрібної консистенції і спробувати на сіль.
Подавати до столу в холодному вигляді, можна відразу ж.
Приємного апетиту!
Класична окрошка на кефірі Окрошка без ковбаси Окрошка без редиски Окрошка з огірками Окрошка на сметані Окрошка овочева Російська окрошка