Холодник з буряка на воді поширений і всіма улюблений літній суп, який їдять в охолодженому вигляді. Блюдо виходить ароматним з великою кількістю овочів і зелені. Як правило, влітку не хочеться гарячої і важкої їжі, тому я часто готую такий холодник.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Буряк (варений) – 3 шт.
  • Вода – 2 л
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Лимонний сік – 5 ст. л.
  • Яйце – 4 шт.
  • Огірки – 3 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Кріп – 1 пучок
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати холодник з буряка на воді, підготуйте продукти для холодника. Курячі яйця заздалегідь відваріть. Огірки і зелень ретельно вимийте і обсушіть. Буряк ретельно вимийте і викладіть в каструлю з товстим дном, залийте холодною водою, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і накрийте кришкою. Варіть приблизно годину. Час приготування буряка залежить від її розміру та кількості.

Зварену буряк остудіть і очистіть, потім натріть на крупній тертці і викладіть в невелику ємність.

В каструлю, в якій будете готувати холодник, налийте необхідну кількість питної води, викладіть натерту буряк і додайте сіль, цукровий пісок, чорний мелений перець і лимонний сік. Ретельно перемішайте. Відправте в холодильник для охолодження.

Зелень вибирайте за власним уподобанням. Я завжди беру стандартний набір – зелений лук, петрушку і кріп. Чисту зелень дрібно нарубаєте. Огірки наріжте середніми за розміром кубиками. Зварені курячі яйця очистіть від шкаралупи і наріжте вздовж на 2 або 4 частини.

Огірки і зелень, перемішайте в одній ємності. Розкладіть по тарілках, залийте охолодженим буряковим бульйоном. Можна все перемішати в каструлі, а потім розлити по порціях.

Прикрасити половинками або четвертинками курячого яйця.

Подавайте блюдо на стіл зі сметаною. Холодник готується швидко і просто за умови, що у вас в наявності є зварена буряк.

Приємного апетиту!

Борщ з яйцем Свекольник Холодний борщ классический Холодник Холодник з буряка Холодник з буряка на воді