Холодник з буряка на воді поширений і всіма улюблений літній суп, який їдять в охолодженому вигляді. Блюдо виходить ароматним з великою кількістю овочів і зелені. Як правило, влітку не хочеться гарячої і важкої їжі, тому я часто готую такий холодник.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Буряк (варений) – 3 шт.
- Вода – 2 л
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Лимонний сік – 5 ст. л.
- Яйце – 4 шт.
- Огірки – 3 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Кріп – 1 пучок
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати холодник з буряка на воді, підготуйте продукти для холодника. Курячі яйця заздалегідь відваріть. Огірки і зелень ретельно вимийте і обсушіть. Буряк ретельно вимийте і викладіть в каструлю з товстим дном, залийте холодною водою, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і накрийте кришкою. Варіть приблизно годину. Час приготування буряка залежить від її розміру та кількості.
Зварену буряк остудіть і очистіть, потім натріть на крупній тертці і викладіть в невелику ємність.
В каструлю, в якій будете готувати холодник, налийте необхідну кількість питної води, викладіть натерту буряк і додайте сіль, цукровий пісок, чорний мелений перець і лимонний сік. Ретельно перемішайте. Відправте в холодильник для охолодження.
Зелень вибирайте за власним уподобанням. Я завжди беру стандартний набір – зелений лук, петрушку і кріп. Чисту зелень дрібно нарубаєте. Огірки наріжте середніми за розміром кубиками. Зварені курячі яйця очистіть від шкаралупи і наріжте вздовж на 2 або 4 частини.
Огірки і зелень, перемішайте в одній ємності. Розкладіть по тарілках, залийте охолодженим буряковим бульйоном. Можна все перемішати в каструлі, а потім розлити по порціях.
Прикрасити половинками або четвертинками курячого яйця.
Подавайте блюдо на стіл зі сметаною. Холодник готується швидко і просто за умови, що у вас в наявності є зварена буряк.
Приємного апетиту!
Борщ з яйцем Свекольник Холодний борщ классический Холодник Холодник з буряка Холодник з буряка на воді