Холодник – наше улюблене блюдо весняно-літнього сезону. Сьогодні для приготування холодника ми використовували молоду буряк з бадиллям, яка надає холоднику більш насичений смак та робить його консистенцію гущі. Такий холодник готується швидше класичного холодника з буряком, ні трохи не програючи йому і за своїми смаковими якостями.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Буряк (з бадиллям) – 1 шт.
- Вода – 3 л.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Огірки – 3 – 4 шт.
- Кефір 2.5% – 500 мл
- Сметана 15% – 100 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Оцет яблучний 6% – 1 ст. л.
- Яйце (варене) – 3 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати холодник з молодих буряків з бадиллям? Бадилля від червоного буряка добре промиваємо від піску у проточній воді, отряхиваем від води і дрібно шаткуємо разом з буряком.
Кладемо в каструлю з киплячою водою на 3-4 хвилини, додаємо сіль і ложку оцту. Знімаємо каструлю з вогню і залишаємо остигати.
Кріп і цибулю промиваємо, обсушуємо і дрібно шаткуємо.
Кладемо зелень в миску, трохи посипаємо сіллю і перетираємо зелень з сіллю за допомогою ложки.
Яйця кладемо в каструлю, заливаємо водою, ставимо на вогонь і відварюємо до готовності. Потім виймаємо з води, даємо охолонути і чистимо від шкаралупи.
яйця Нарізаємо дрібними кубиками і додаємо їх до зелені.
Туди ж відправляємо нарізані дрібними кубиками огірки.
В охолоджену воду з бадиллям і буряком додаємо кефір і сметану, добре розмішуємо і додаємо зелень з яйцем і огірком. Всі інгредієнти добре перемішуємо і ставимо в холодильник охолонути і настоятися.
Після того, як холодник настоявся, розливаємо його по тарілках і подаємо на стіл зі свіжим хлібом. Приємного апетиту!
Борщ Борщ класичний Борщ на кефірі Борщ холодний класичний Холодний борщ з буряків Холодник на воді Холодник на кефірі