Традиційне освіжаючий білоруське блюдо добре готувати в саму спеку, коли хочеться чогось легкого і холодного. Такий суп підбадьорить і додасть енергії. Крім зазначених продуктів можна додавати редис і будь-яку зелень.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Щавель – 1 пучок
- Цибуля зелена – 0,5 пучків
- Огірки – 2 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Кефір 3.2% – 1 л
- Кріп – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Вода – 850 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування холодника з щавлю на кефірі? Щавель промити, нарізати. У каструлю влити половину води, всипати щавель. Варити на слабкому вогні після закипання ще 5 хвилин, остудити.
У миску вилити решту воду, всипати сіль і добре розмішати. Яйця зварити заздалегідь круто, почистити і порізати невеликими кубиками, всипати в миску з водою.
Зелена цибуля вимити і дрібно нашаткувати, відправити туди ж.
Огірки потерти на тертці і покласти до яєць і цибулі.
Додати щавлевий бульйон. Влити кефір і перемішати.
Поставити холодник в холодильник і тримати там до вживання.
Приємного апетиту!
Борщ з яйцем Борщ на кефірі Борщ холодный Холодник Холодник з щавлю Холодник на воді Щавлевий суп без м'яса