Тоненькі чебуреки з пухирчастого тіста, з соковитою м’ясною начинкою – одне з найвідоміших страв татарської кухні. Тісто замішується дуже просто, добре піднімається і можна ліпити чебуреки відразу після замішування.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Сіль – за смаком
- Вода – 100 мл
- Вода мінеральна – 250 мл
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Масло олію – 200 мл
Процес приготування:
Як почати готувати хрусткі чебуреки з тестом на мінералці з бульбашками? Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і прокрутіть через м’ясорубку. Змішайте цибульну масу з фаршем. Додайте трохи води, посоліть, приправте за смаком і ще раз добре перемішайте.
В теплу мінеральну воду покладіть сухі дріжджі, сіль і цукор, перемішайте.
Частинами додайте в миску просіяне борошно і почніть замішувати тісто. Потім додайте рослинне масло.
У результаті тісто повинне вийти м’яким і еластичним.
Тісто розкотіть, виріжте з нього за допомогою блюдця круглі коржі.
На одну половину тіста викладіть тонким шаром м’ясну начинку, обов’язково відступайте від краю.
Другий половиною накрийте начинку і закріпіть краю з допомогою виделки.
Обсмажте чебуреки на рослинній олії до золотистого кольору з двох сторін і подавайте на стіл гарячими.
Приємного апетиту!
Чебуреки