Пропонований рецепт приготування хрумких огірків по-корейськи на зиму відрізняється від багатьох інших рецептів цієї смачної закуски. Спробуйте, і ви не залишитеся до нього байдужі. Корейську приправу візьміть ту, яку ви знаєте і якою користуєтеся, адже їх існує багато. Готуємо зі стерилізацією.
Інгредієнти: на 4 л.
- Огірки – 2 кг
- Морква – 2 шт.
- Часник – 1 головка
- Оцет столовий 9% – 10 ст. л.
- Масло рослинне – 7 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 – 4 ст. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Коріандр – 0.5 ч. л.
- Корейська приправа Кристалик – 1 пакет
Процес приготування:
Як почати готувати хрусткі огірки по-корейськи на зиму? Свіжі огірки замочити на 2 години в холодній воді, потім промийте і наріжте хвилястим ножем на 4 красивих поздовжніх шматочка.
Моркву почистіть, помийте і наріжте на соломку з допомогою спеціальної корейської терки.
В глибоку посуд перекладіть нарізані огірки і морквяну соломку. Часник почистіть, наріжте на часничниці і додайте до огірків. У цю масу насипте сіль і цукор в потрібній кількості. Налийте корейську приправу, столовий оцет і рослинне масло. Насіння коріандру обсмажте протягом 2-х хвилин на невеликій кількості олії і потім подрібніть, щоб він повністю розкрив свій смак.
Овочі зі спеціями акуратно перемішайте рукою і на добу помістіть в холодильник для маринування.
Після закінчення цього часу мариновані огірки укладіть в чисті банки і залийте їх маринадом. Баночки кришками не закривайте.
Потім огірки стерилізуйте у великій ємності протягом 15 хвилин від початку кипіння води і закатайте прокип’яченими кришками. Баночки остудіть під теплим покривалом і перенесіть на зберігання в холодне місце.
Їжте на здоров’я!
Закуска з огірків на зиму Консервовані огірки з оцтом на зиму Консервовані огірки на зиму Огірки на зиму Салат з моркви на зиму Салат з огірків та моркви на зиму Салати з огірків на зиму Салати у власному соку на зиму