Ікра з баклажанів, порівняно з кабачковою, більш насичена за смаком. Вона має легкий, наче грибний присмак, що тільки додає їй шарму. Гострого перцю можна покласти і в 2 рази менше, тоді закуска стане більш ніжною.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Баклажан – 2 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Сіль – 5 ст. л.
  • Вода – 3 л
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Морква – 1 кг
  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Масло рослинне – 360 – 400 мл
  • Оцет столовий 9% – 3 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати найсмачнішу баклажанну ікру на зиму? Відібрати міцні невеликі баклажани, вимити і порізати кубиками. Можна зняти шкірку, але саме вона надає характерний смак ікри і забарвлює її.

Баклажани скласти в ємність, всипати сіль, влити воду, дати постояти 40 хв. З плодів за цей час вийде гіркоту.

Цибулю почистити, помити і дрібно порізати на кубики. Болгарський перець і перець чілі почистити від насіння і промити. Солодкі перці порізати на кубики, гострий перець просто дрібно нарізати. Моркву почистити, помити і потерти на крупній тертці. Помідори порізати кубиками. З баклажанів злити воду, промити свіжою і віджати кубики овочів від води.

В широкій сковороді розігріти олію, покласти на неї баклажани і добре обсмажити. Обсмажені овочі скласти в глибоку каструлю. У сковороду, в якій обсмажувалися баклажани, влити ще олії, обсмажити в ньому цибулю. Додати цибулю в каструлю до баклажанів. Обсмажити по черзі морква, солодкий перець, протушкувати помідори. Все скласти до баклажанів в каструлю.

Вміст каструлі перемішати. Покласти до овочів гострий перець, цукровий пісок і сіль. Встановити ікру на слабкий вогонь, варити після закипання ще 40 хв., не забуваючи перемішувати. Через 8-10 хв. до закінчення приготування влити оцет. Якщо заготовка все ще рідка, її потрібно довести до потрібної густоти, ще трохи протримавши на плиті.

Готову ікру перекласти в стерильні банки, закатати і укутати, перевернувши догори дном. Коли заготовки охолонуть, їх можна перемістити в льох або платтяна шафа.

Приємного апетиту!

Кабачкова ікра Кабачкова ікра без майонезу Кабачкова ікра без моркви Кабачкова ікра без оцту Кабачкова ікра класична Кабачкова ікра як в дитинстві