Хочу поділитися цікавим рецептом баклажанної ікри по-вірменськи на зиму. Процес приготування досить довгий, але це того варто. Баклажанна ікра виходить досить ароматною з великою кількістю корисних овочів і зелені.
Інгредієнти: на 7 арк.
- Болгарський перець солодкий – 1,5 кг
- Баклажан – 5 кг
- Помідори свіжі – 4 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 кг
- Перець чилі – 4 шт.
- Масло рослинне – 1 л
- Часник – 4 шт.
- Зелень – 1 пучок
- Сіль – 3 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт баклажанної ікри на зиму по-вірменськи гранично простий! Зважте необхідну кількість цибулі і часнику. Зелень вибирайте за власним смаковим уподобанням.
Зважте необхідну кількість червоного болгарського перцю, баклажанів, помідорів та гострого перцю. Овочі ретельно промийте і обсушіть.
Підготовлені овочі обпаліть на газовій плиті, запечіть в духовці або на мангалі. Запечені до чорної кірочки овочі викладіть у пакет і загорніть. Залиште на деякий час. Потім очистіть шкірку з овочів, болгарський і гострий перець очистіть від серцевини. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння і промийте під водою.
Очищений ріпчасту цибулю наріжте великим кубиком.
Глибоку добре розігрійте сковороду, налийте невелику кількість рослинної олії і обсмажте нарізану цибулю до золотистого кольору.
Обсмажений ріпчасту цибулю викладіть в миску.
З допомогою м’ясорубки подрібніть запечені і очищені баклажани, болгарський і гострий перець.
Потім пропустіть через м’ясорубку обсмажений ріпчасту цибулю.
Подрібнені овочі викладіть в глибоку каструлю з товстим дном.
Запечені і очищені помідори пропустіть через м’ясорубку.
Подрібнені помідори вилийте в каструлю до решти інгредієнтів.
Ретельно перемішайте і поставте на середній вогонь.
Сік, що утворився від овочів, і рослинне масло влийте в каструлю. Добре перемішайте.
Доведіть овочеву масу до кипіння, зменшіть вогонь і варіть баклажанну ікру приблизно годину, періодично помішуючи.
Додайте необхідну кількість кухонної солі і ретельно перемішайте. Продовжуйте варити ікру під кришкою ще 1,5 години.
Тим часом зелень ретельно промийте під холодною проточною водою і обсушити її.
Обсушену зелень дрібно нарубіть гострим ножем, додайте в овочеву масу приблизно за 30 хвилин до кінця варіння і ретельно перемішайте.
Часник пропустіть через прес або подрібніть за допомогою блендера.
Викладіть подрібнений часник в каструлю до баклажанної ікри за 15 хвилин до готовності.
Банки вимийте і стерилізуйте їх в духовці, мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки закип’ятіть в каструлі. Гарячу баклажанну ікру зніміть з вогню, акуратно розкладіть по стерильним банкам.
Банки з ікрою помістіть в каструлю, дно якої попередньо застеліть кухонним рушником, налийте теплої води по плечики банок.
Банки накрийте стерильними кришками, закрийте каструлю кришкою, поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і стерилізують банки приблизно 1 годину.
Спеціальним пристосуванням акуратно вийміть гарячі банки з баклажанної ікрою і закатайте закаточной машинкою.
Переверніть банки з ікрою догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою.
Потім переверніть охолоджені банки з баклажанної ікрою по-вірменськи і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.
Спробуйте готову баклажанну ікру, намазати її на шматочок свіжого хліба.
Приємного апетиту!
Баклажани з перцем на зиму Баклажани з часником на зиму Баклажани на зиму Гострі баклажани на зиму Салат з баклажанів Вогник на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму Салат з баклажанів, томатів і перцю на зиму