Настійно рекомендую приготувати ікру з червоного буряка на зиму. Ікра може бути використана в якості самостійної закуски або для приготування ароматного наваристого борщу. Щоб приготувати ікру з буряка, не потрібно володіти якимись спеціальними кулінарними навичками, рецепт до неподобства простий і легкий.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Буряк (варена) – 2 кг
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 6 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Цукор-пісок – 3 ч. л.
  • Сіль – 2 ч. л.

Процес приготування:

Для приготування ікри з червоного буряка на зиму потрібно заздалегідь відчинити буряк. Буряк ретельно вимийте і помістіть її в глибоку каструлю з товстим дном, залийте холодною водою і варіть приблизно годину-півтора в залежності від його розміру і сорту. Відварну буряк повністю остудити і очистити від шкірки. Очищену буряк наріжте на невеликі шматочки.

Часник очистіть від лушпиння, промийте в холодній проточній воді. Нарізану буряк і часник пропустіть через м’ясорубку. Якщо у вас немає м’ясорубки, можна скористатися блендером або кухонним комбайном. Овочеву масу перекладіть в каструлю з товстим дном, додайте необхідну кількість цукрового піску, кухонної солі і рослинної олії.

Ретельно перемішайте, каструлю з вмістом поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Після чого варіть ще 15 хвилин. За 5 хвилин до готовності додайте необхідну кількість столового оцту. Підготуйте банки. Добре вимийте їх теплою водою з допомогою харчової соди. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть.

Ікру з буряка розкладіть по стерильним банкам. Накрийте стерильними кришками і закатайте з допомогою закаточной машинки. Банки переверніть догори дном і закрутіть теплим рушником або ковдрою. В такому стані повністю остудіть. Охолоджені банки переверніть і перемістити в темне прохолодне місце для довгострокового зберігання.

Приємного апетиту!

Салат з буряка з часником на зиму Салати з буряка на зиму