Домашня ікра – неймовірно корисне і смачне блюдо. Приготувати ікру з баклажанів і перцю можна дуже швидко, а от насолоджуватися їй – всю зиму. Апетитна, пряна, з приємним яскравим кольором і ніжною текстурою! Просто смакота!
Інгредієнти: на 3 л.
- Кабачки – 3 шт.
- Баклажан – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Цукор-пісок – 1 щіпка
Процес приготування:
Почнемо готувати ікру з кабачків баклажанів і перцю. Всі овочі промиваємо. Кабачки і баклажани нарізаємо невеликими кубиками.
Моркву і цибулю чистимо. Цибулю ріжемо шматочками, а моркву натираємо на тертці.
Перці і помідори також ріжемо кубиками.
Часник пропускаємо через прес.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Відправляємо всі овочі на сковороду, додаємо сіль, перець і цукор і тушкуємо під кришкою 35-40 хв
Тепер подрібнюємо в однорідне пюре овочі і розкладаємо ікру по стерилізованим банкам і закатуємо.
Приємного апетиту!
Гострий салат з баклажанів Кабачкова ікра без майонезу Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Консервовані кабачки Салат з баклажанів Вогник на зиму Салат з баклажанів і кабачка на зиму Салат з баклажанів, помідорів і перцю на зиму