З імбирні пряники можна приготувати без додавання меду. Спрощений варіант популярного ласощі не поступиться за смаком і ароматом традиційним рецептом. Подавайте до сімейного чаювання!


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 130 мл
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Імбир мелений – 2 ч. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування імбирних пряників без меду. Цукор висипаємо в каструлю з товстим дном, заливаємо його чистою водою і ставимо на плиту.

Варимо на слабкому вогні, постійно помішуючи, до утворення тягучою карамелі.

Вершкове масло нарізаємо невеликими кубиками і опускаємо їх в гарячу карамель.

Сюди ж викладаємо соду і імбир. Розмішуємо і даємо суміші трохи охолонути.

Далі розбиваємо в загальну масу яйце і просіваємо борошно. Починаємо замішувати тісто.

Коли отримаємо щільний і гладкий кулю, загортаємо його в харчову плівку і кладемо в холодильник до повного охолодження.

Розкачуємо охолоджене тісто і вирізаємо з нього необхідні фігурки.

Випікаємо блюдо 10 хвилин при температурі 180 градусів.

Готові пряники викладаємо на тарілку. Даємо їм охолонути і подаємо до столу. Приємного чаювання!

Імбирні пряники Імбирні пряники на Новий рік 2023 Різдвяні імбирні пряники