З імбирні пряники можна приготувати без додавання меду. Спрощений варіант популярного ласощі не поступиться за смаком і ароматом традиційним рецептом. Подавайте до сімейного чаювання!
Інгредієнти: на 3 порції.
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 130 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Імбир мелений – 2 ч. л.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування імбирних пряників без меду. Цукор висипаємо в каструлю з товстим дном, заливаємо його чистою водою і ставимо на плиту.
Варимо на слабкому вогні, постійно помішуючи, до утворення тягучою карамелі.
Вершкове масло нарізаємо невеликими кубиками і опускаємо їх в гарячу карамель.
Сюди ж викладаємо соду і імбир. Розмішуємо і даємо суміші трохи охолонути.
Далі розбиваємо в загальну масу яйце і просіваємо борошно. Починаємо замішувати тісто.
Коли отримаємо щільний і гладкий кулю, загортаємо його в харчову плівку і кладемо в холодильник до повного охолодження.
Розкачуємо охолоджене тісто і вирізаємо з нього необхідні фігурки.
Випікаємо блюдо 10 хвилин при температурі 180 градусів.
Готові пряники викладаємо на тарілку. Даємо їм охолонути і подаємо до столу. Приємного чаювання!
Імбирні пряники Імбирні пряники на Новий рік 2023 Різдвяні імбирні пряники