Почастуєте рідних смачним і яскравим домашнім десертом – імбирні пряники з начинкою. Просте в приготуванні ласощі довго зберігається і ідеально доповнює чашечку чаю.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Імбир – 30 гр.
- Мед – 100 гр.
- Какао-порошок – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Коріандр мелений – 0,5 ч. л.
- Гвоздика – 4 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Цукрова пудра для прикраси
- Для начинки: –
- Сухофрукти – 70 гр.
- Джем (ягідний) – 120 гр.
- Кориця мелена – 1 щіпка
- Насіння соняшнику – 40 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування імбирних пряників з начинкою? Пропускаємо імбир через дрібну тертку. Гвоздику розтираємо будь-яким зручним способом до дрібного стану.
В окремому посуді розтираємо розтоплене вершкове масло з цукром, сіллю і медом.
В розтерту масу розбиваємо куряче яйце. Перемішуємо.
Тепер додаємо імбир, гвоздику, і коріандр.
Наступним етапом в окремій тарілці просіваємо борошно з содою і додаємо какао-порошок.
Змішуємо сухі інгредієнти і кладемо їх в загальну масу.
Розмішуємо тісто до отримання однорідного і щільного складу.
Виймаємо тісто з посуду і перекладаємо на стіл, обсипаний борошном.
Вимішуємо продукт руками і розгортаємо в тонкий пласт.
Далі вирізаємо фігурки для пряників. Важливо, щоб у кожної з них було по парі.
Тепер приготуємо начинку. Для цього подрібнюємо очищені насіння і сухофрукти.
Додаємо в начинку джем і мелену корицю. Ретельно вимішуємо.
Викладаємо отриману масу на фігурки.
Зверху закриваємо начинку повторними фігурками. Акуратно притискаємо і формуємо пряник.
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 25 хвилин, періодично перевіряючи готовність.
Гарячий десерт обсипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного чаювання!
Імбирні пряники Імбирні пряники на Новий рік 2023 Імбирно-медові пряники Різдвяні імбирні пряники