Порадуйте близьких ароматним домашнім ласощами. Приготуйте імбирні пряники по бездоганній рецептом Енді шефа. Десерт не тільки порадує своїм смаком, але і послужить яскравою прикрасою вашого столу.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки
- Масло вершкове – 100 гр.
- Вода – 170 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Імбир мелений – 2 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Глазур – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування імбирних пряників за рецептом Енді шефа. У каструлю всипаємо цукор і заливаємо його водою. Ставимо на повільний вогонь і варимо вміст до утворення карамелі. Важливо постійно розмішувати суміш.
В гарячу карамель відправляємо шматочки вершкового масла. Розмішуємо до однорідності.
Додаємо в масу мелений імбир і соду, знову розмішуємо.
Даємо вмісту закипіти до появи бульбашок.
Прибираємо з вогню і начиняємо поступово просіяти борошно.
В остиглу масу розбиваємо курячий жовток. Білок не використовуємо.
Розмішуємо тісто до однорідного щільного складу.
Ліпимо з тіста ком і кладемо його в холодильник до повного охолодження.
Підготовлений продукт тонко розкочуємо.
З пласта вирізаємо необхідні фігурки і випікаємо 10 хвилин в духовці при температурі 180 градусів.
Готовим пряникам даємо охолонути і за смаком прикрашаємо їх глазур’ю.
Імбирні пряники Імбирні пряники з глазур'ю Імбирні пряники на Новий рік 2023 Різдвяні імбирні пряники