З інжиру знімається шкірка і він пропускається через м’ясорубку. Все змішується з цукром, поставити на вогонь і кип’ятять протягом години. Отримана маса переливається в простерилізовані банки і щільно закривається кришками.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Інжир свіжий – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1.5 кг

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування інжиру через м’ясорубку на зиму? Інжир ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо з допомогою паперового рушника. Зрізаємо з нього хвостики і знімаємо шкірку. Так джем вийде більш ніжним.

Прокручуємо очищений інжир через м’ясорубку, щоб вийшла однорідна маса.

Перекладаємо все в каструлю з товстим дном, додаємо цукровий пісок, ретельно перемішуємо силіконової лопаткою і ставимо на невеликий вогонь.

Доводимо до кипіння і знімаємо піну, яка утворилася. Варимо протягом однієї години, поки маса не придбає золотавий колір.

Перекладаємо джем у заздалегідь простерилізовану банки і щільно закручуємо кришками.

Даємо вмісту повністю охолонути і відправляємо в темне сухе місце чи зберігаємо в холодильнику. Дістаємо взимку і подаємо до столу з гарячим чаєм або використовуємо в якості начинки у випічці. Приємного апетиту!

Варення з інжиру Джем з инжира Джеми