Любителям італійської кухні пропоную приготувати класичний рецепт італійської Карбонара. Яскраве і соковите за смаком страва виходить ніжним і апетитним, відірватися просто неможливо. Скористайтеся рецептом і порадуйте себе і свою сім’ю!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Вершки 10% – 200 мл
- Шинка – 200 гр.
- Сіль – за смаком
- Спагетті – 400 гр.
- Яєчний жовток – 4 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Петрушка для прикраси
Процес приготування:
Як приготувати класичний рецепт Італійської карбонари? Відміряйте необхідну кількість спагетті, скориставшись вагами.
Часник очистіть від лушпиння, промийте і дрібно нарубаєте гострим ножем. Глибоку сковороду розігрійте на вогні, налийте невелику кількість оливкової олії, викладіть подрібнений часник і трохи обсмажте.
Шинку очистити від оболонки, і наріжте тонкою соломкою. Потім викладіть на сковороду. Постійно помішуючи, обсмажте до золотистого кольору. Посоліть і поперчіть.
Сир «Пармезан» наріжте тонкими скибочками.
Відміряйте необхідну кількість вершків. Вершки можна використовувати будь-якої жирності. Додайте курячі жовтки. Перемішайте до стану однорідної консистенції.
У каструлю налийте воду і закип’ятіть, додайте трохи солі, викладіть вказане в рецепті кількість спагетті. Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці, злити через друшляк, перекладіть на сковороду, залийте вершковим соусом. Зверху викладіть «Пармезан». Постійно помішуючи, прогрійте кілька хвилин до загустіння соусу.
Петрушку сполосніть і обсушіть, подрібніть гострим ножем. На порційні тарілки викладіть класичну італійську Карбонару, зверху присипте подрібненою петрушкою і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Паста карбонара з шинкою Паста карбонара з шинкою і вершками Паста карбонара класична Спагеті карбонара з вершками