Дуже апетитна овочева гра з кабачків, перцю і томатів! Вона стане смачною добавкою до тостів, м’ясних страв і різних гарнірів. Таку ікру можна заготовити в банках і насолоджуватися її ароматом всю зиму!
Інгредієнти: на 1 л.
- Кабачки – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Морква – 3 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати кабачкову ікру без смаження? Всі овочі промиваємо водою і очищаємо. Моркву нарізаємо кружальцями і таким же чином ріжемо кабачки.
У помідорів робимо хрестоподібний надріз з боку протилежного до черешка. Занурюємо їх в окріп на 30 сек. і потім відразу ж охолоджуємо в холодній воді. Знімаємо шкірку і помідори розрізаємо на 2 половинки.
Цибулини ріжемо півкільцями.
Болгарський перець ріжемо на 8 часточок.
Всі овочі перемішуємо з рослинним маслом і складаємо в рукав для запікання. Розігріваємо духову піч до 180 градусів і тушкуємо овочі 60 хв
Виймаємо овочі перекладаємо в глибоку ємність, додаємо перець, сіль і зубчики часнику і подрібнюємо блендером.
Тепер розкладаємо ікру в стерилізовані банки і щільно закатуємо. Даємо їй охолонути при кімнатній температурі.
Приємного апетиту!
Гострі кабачки на зиму Кабачки з помідорами Кабачкова ікра без оцту Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра з цибулею Салат з кабачків, перцю і моркви на зиму Салат з кабачків, помідорів і цибулі на зиму