Ікра з кабачків без обсмажування овочів виходить зернистою, т. к. пропускається через м’ясорубку. Саме до такої консистенції цієї закуски ми всі звикли. Ікру смачно намазувати на білий хліб і подавати на сніданок до чаю замість бутербродів.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кабачки – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • Морква – 1 кг
  • Томатна паста – 0,5 кг
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 250 мл
  • Часник – 1 зуб.
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати кабачкову ікру через м’ясорубку без обжарювання легко! Овочі помити, почистити, зняти шкірку.

Прокрутити овочі через м’ясорубку в алюмінієву каструлю.

овочеву масу Перемішати і влити рослинне масло.

Додати томатну пасту і поставити масу на плиту.

Після закипання всипати сіль і приправи.

Варити кабачкову ікру 1 годину, якщо кабачки молоді, і дві години, якщо вони старі і жорсткі. За 5 хв до закінчення приготування влити оцет і покласти дрібно натертий часник.

Розлити ікру по стерильним банкам і закатати. Дати ікру з кабачків охолонути під теплою ковдрою, перевернувши його догори дном.

Вже після повного охолодження овочеву заготовку можна їсти.

Приємного апетиту!

Гостра кабачкова ікра Кабачки на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра з цибулею Кабачкова ікра на зиму Кабачкова ікра через м'ясорубку Салат з кабачків з часником на зиму