Повидло з кабачків і апельсина виходить ароматним і оригінальним смаком. Заготовку можна подавати на десерт, а також в якості доповнення до млинців або тостів.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кабачки – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Апельсин – 1 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати повидло з кабачків з апельсином? Кабачки звільняємо від шкірки, потім нарізаємо на дрібні шматочки. Апельсин натираємо на тертці разом з шкіркою. Також його можна подрібнити ножем.

Кабачки, апельсин і цукор розмішуємо у загальній каструлі. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Після зменшуємо потужність і продовжуємо тримати на плиті протягом 30 хвилин. Повидло слід часто помішувати, щоб уникнути пригорання.

Зручним способом готуємо банку: ретельно промиваємо і стерилізуємо. У неї виливаємо повидло і закриваємо. Залишаємо, поки заготовка не охолоне. Потім ласощі можна відносити в прохолодне місце для зберігання.

Варення з кабачків Варення з кабачків з апельсином Кабачки на зиму Повидло