Кабачкова ікра – чудове низькокалорійна заготівля на зиму, справжня знахідка для запасливих господинь. Ікра має ніжну консистенцію і приємну гостроту, яку ви також можете підсилити під свій смак.
Інгредієнти: на 1 л.
- Кабачки – 2 кг
- Томатна паста – 150 мл
- Часник – 1 – 2 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 50 – 60 гр.
- Масло соняшникове – 0,5 склянки
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати кабачкову ікру через м’ясорубку з томатною пастою? Кабачки промийте, просушіть, розріжте на шматки і пропустіть через м’ясорубку.
кабачкову масу Перекладіть в каструлю, додайте томатну пасту, сіль, цукор, перець і олію. Каструлю поставте на вогонь, доведіть овочеву масу до кипіння. Після чого зменшіть вогонь і варіть ще 40 хвилин.
Потім трохи остудіть ікру, подрібніть її через м’ясорубку до однорідності. Цей етап можна пропустити, якщо консистенція закуски вас влаштовує.
Часник очистіть від лушпиння, подрібніть на тертці або дрібно наріжте ножем. Додайте в ікру часник і оцет, проваріть ще 10 хвилин після закипання. Банки для закаток ретельно помийте і стерилізуйте. Розкладіть кабачкову ікру в банки, загорніть кришками. Банки переверніть догори дном, укутайте їх в теплий плед і дайте їм повністю охолонути в такому положенні. Потім покладіть ікру в прохолодне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму Кабачкова ікра Кабачкова ікра без майонезу Кабачкова ікра з томатною пастою Кабачкова ікра класична Консервовані кабачки