Ікра з кабачків з майонезом і томатною пастою без додання оцту має зернисту консистенцію за рахунок того, що овочі сирими подрібнюються в м’ясорубці. Незважаючи на відсутність зайвої кислоти в рецепті, заготівля добре стоїть, банки не здуваються.
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки – 3 кг
- Майонез – 250 гр.
- Томатна паста – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Масло рослинне – 150 мл
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати кабачкову ікру на зиму без оцту? Підготувати продукти.
Видалити шкірку з кабачків, прибрати м’якоть з насінням.
Почистити і помити цибулю.
Кабачок та цибулю нарізати кубиками зі стороною 1 см, пропустити через м’ясорубку.
Виходить зерниста маса.
Додати до овочевого пюре майонез.
Туди ж відправити томатну пасту, влити рослинне масло. Поставити каструлю з вмістом на плиту, дочекатися закипання. Знизити вогонь і гасити ікру 1 годину, періодично перемішуючи.
Далі додати сіль, цукровий пісок, перець і лавровий лист, перемішати і залишити ікру гаситися ще на 1 годину.
простерилізувати Банки, кришки прокип’ятити. Лавровий лист витягнути з ікри. Розкласти продукт за підготовленим банкам, закрити гвинтовими кришками або закатати. Остудити банки догори дном в теплі під ковдрою і понести в підвал на зберігання.
Приємного апетиту!
Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра Кабачкова ікра без оцту Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою Кабачкова ікра з цибулею Консервовані кабачки Страви з кабачків