Кабачкова ікра – смачна і ситна закуска, а також джерело багатьох корисних речовин. Даний рецепт описує приготування кабачкової ікри з консервацією в автоклаві. Це простий і швидкий спосіб. Якщо ви хочете порадувати близьких насиченим і свіжим смаком консервованої кабачкової ікри, то цей рецепт для вас!
Інгредієнти: на 0.8 л.
- Кабачки – 1 кг
- Томатна паста – 100 гр.
- Морква – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Масло рослинне – 100 мл
- Лимонна кислота – 1 щіпка
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати кабачкову ікру в автоклаві. Кабачки вимиваємо, очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо акуратними кубиками.
Очищену і промиту моркву необхідно нарізати невеликими кубиками.
Ріпчасту цибулю очищаємо і подрібнюємо на обробній дошці з допомогою ножа. Зубчики часнику очистити і також подрібнюємо. Цибулю і часник з’єднуємо.
На вогонь ставимо сковороду вливаємо олію і обсмажуємо цибулю з часником до золотистого кольору.
Далі аналогічним чином обсмажуємо моркву.
Нарізані кабачки покласти в глибоку каструлю, вливаємо олію і тушкуємо овочі під закритою кришкою 10 хвилин.
Після цього в ємність з кабачками відправляємо обсмажені цибулю з часником і моркву, томатну пасту, цукровий пісок, сіль, мелений перець, лимонну кислоту.
Пробиваємо всі інгредієнти заглибним блендером. Якщо консистенція ікри вийшла жидковатая, то її необхідно поставити на мінімальний вогонь і потримати до тих пір, поки не випарується зайва рідина Після цього дії кабачкова ікра стане більш густий.
Ікру з кабачків розкладаємо по простерилизованным заздалегідь банкам, закатуємо кришками.
Банки з ікрою встановлюємо в автоклав. В автоклав вливаємо воду, не заповнюючи його до самого верху приблизно на 2-3 см Після нагріву автоклава до 100 градусів необхідно стерилізувати кабачкову ікру протягом 10 хвилин.
Після остигання автоклава (це займе 2-3 години) дістаємо заготовку. Зберігати кабачкову ікру, стерилізовану в автоклаві, можна і при кімнатній температурі.
Приємного вам апетиту!
Кабачки на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра без майонезу Кабачкова ікра в блендері Кабачкова ікра з морквою Кабачкова ікра як в дитинстві Кабачкова ікра як в магазині