Любите експериментувати зі смаками? Навіть вас можна здивувати, запропонувавши приготувати варення з кабачка і дині. Здавалося б, непоєднувані інгредієнти не зможуть ужитися в одному ласощі, але насправді це зовсім не так! Кабачки в цьому варення будуть, швидше за смаком нагадувати ананаси. Це соковите і смачне і екзотичне ласощі обов’язково оцінять як діти, так і дорослі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Диня – 1 шт.
  • Кабачки – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Лимонний сік – 2 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з кабачків і дині, диню помити, просушити на паперовому рушнику. Диню розрізати навпіл, видалити насіння і зняти шкірку. Кабачок помити, просушити. Розрізати кабачок на 2 частини, видалити насіння і зняти шкірку.

М’якоть дині і кабачка нарізати невеликими кубиками, скласти у велику миску і засипати цукром. Дочекатися, поки інгредієнти пустять сік.

Потім перекласти все в каструлю, поставити на вогонь. Варити приблизно 10 хвилин. В кінці варіння додати сік лимона, ретельно все перемішати.

Банки для консервації варення стерилізувати будь-яким способом, кришки обдати окропом. За підготовленим банкам розлити варення з кабачків і дині, банки закатати. Укутати банки з варенням пледом, поставити в темне тепле місце і дати охолонути. Після можна переставити на зберігання банки в льох або холодильник. Дуже смачне незвичайне варення до чаю готово!

Варення з кабачків Варення з кабачків з лимоном Кабачки на зиму Консервовані кабачки