Кабачкова ікра – це прекрасний варіант холодної овочевої закуски або перекусу. Овочі для приготування ікри ми будемо запікати в духовці. Завдяки тому, що овочі запікаються в рукаві, вони повністю зберігають вітаміни і корисні властивості, разом з тим овочі не потрібно постійно помішувати і стежити за тим, щоб вони не пригоріли. Процес приготування не займе багато часу, він відбувається максимально зручно і швидко.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Кабачки – 800 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування кабачкової ікри в духовці в рукаві на зиму? Кабачки промиваємо під проточною водою і видаляємо плодоніжки. Так як кабачки у нас молоденькі – шкірочку і насіння ми не видаляємо. Нарізаємо кабачки скибочками. Моркву чистимо, промиваємо та нарізаємо довільними шматочками. Перець промиваємо, видаляємо плодоніжки і насіння, ріжемо перець півкільцями. Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо кільцями. Помідори промиваємо та нарізаємо скибочками. Форма нарізки овочів не має великого значення, так як після запікання ми будемо пюрировать овочі за допомогою блендера.

Рукав для запікання овочів добре змащуємо оливковою олією і акуратно викладаємо в нього всі овочі.

Додаємо до овочів дві столові ложки оливкової масло, сіль і чорний перець. Необхідно трохи струснути пакет, щоб всі інгредієнти перемішалися між собою. Рукав скріплюємо затискачами, укладаємо у форму для запікання, на випадок того, якщо при запіканні з овочів буде підтікати сік. Ставимо овочі в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 55-60 хвилин.

Форму з овочами акуратно виймаємо з духовки і даємо трохи охолонути. Далі гранично обережно відкриваємо рукав, щоб не обпектися парою.

Остиглі овочі викладаємо в глибоку ємність і пюрируем за допомогою заглибного блендера.

Готову ікру викладаємо в простерилизованную банку і закручуємо прокип’яченої кришкою і ставимо на зберігання в холодильник. Ікра готова, приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!

Дієтичні страви з кабачків Кабачкова ікра без майонезу Кабачкова ікра без оцту Кабачкова ікра з перцем Кабачкова ікра як в дитинстві