Мультиварка є незамінним помічником для господинь в сезон заготовок, в ній можна гасити салати, варити варення і навіть з її допомогою стерилізувати банки. Дуже ніжна і смачна кабачкова ікра вийде, якщо гасити її в мультиварці.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Кабачки – 2 кг
- Морква – 5 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Томатна паста – 4 ст. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати кабачкову ікру в мультиварці на зиму з оцтом? Всі овочі ретельно вимити під проточною водою. Кабачки очистіть від серцевини з насінням і товстої шкірки, наріжте його невеликими кубиками. Чашу мультиварки змастіть соняшниковою олією і викладіть в неї нарзанный кабачок, злегка утрамбуйте його.
Моркву очистіть і наріжте кільцями. Болгарський перець очистити від перегородок і насіння, м’якоть наріжте соломкою. Часник очистіть від лушпиння і крупно наріжте. Укладіть овочі поверх кабачків в чашу мультиварки.
На мультиварці встановіть режим «Паста» і готуйте овочі 5-10 хвилин. Потім додайте до овочів томатну пасту, цукор, сіль і спеції, перемішайте. Виберіть режим «Гасіння» і поставте таймер на 50 хвилин.
Тушковані овочі перекладіть в чашу блендера і подрібніть їх до стану пюре.
Овочеве пюре знову покладіть в чашу мультиварки, додайте оцет, перемішайте, в режимі «Паста» доведіть ікру до кипіння і вимкніть мультиварку.
Помийте і стерилізуйте банки, кришки потримайте кілька хвилин в окропі. Розкладіть гарячу ікру по банках, закрити їх кришками.
Остудіть загортання при кімнатній температурі, потім перенесіть їх в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Заготовки з кабачків на зиму Кабачки в мультиварці Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра в блендері Кабачкова ікра пальчики оближеш Кабачкова ікра як в дитинстві Салат з кабачків, перцю і моркви на зиму