Домашню кабачкову ікру приготувати зовсім не складно. Закуска подається в охолодженому вигляді, її можна намазувати на хліб, а також подавати в якості соусу до гарячих страв.
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки – 3 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Морква – 3 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Томатний соус – 3 ст. л.
- Часник – 6 зуб.
- Масло рослинне – для смаження
- Зелень – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати кабачкову ікру з дитинства? Овочі очищаємо від шкірки, промиваємо і просушуємо.
Кабачки нарізаємо дрібними кубиками, цибулю – тонкими скибочками. Морква пропускаємо через крупну тертку.
Кабачки викладаємо на розігріту з маслом сковороду.
Обсмажуємо до напівготовності, потім додаємо моркву і цибулю. Продовжуємо смажити до прозорості.
Після цього овочі подрібнюємо в блендері. Кашку повертаємо в сковороду і тушкуємо під кришкою на повільному вогні 40 хвилин. Періодично помішуємо.
За 10 хвилин до готовності додаємо в блюдо сіль, цукор, томатну пасту, подрібнені часник і свіжу зелень. Можна злегка поперчити. Перемішуємо, доводимо до готовності і знімаємо з плити.
Кабачкову ікру повністю охолодити, після чого подаємо до столу. Приємного апетиту!
Кабачкова ікра Кабачкова ікра в блендері Кабачкова ікра з морквою Кабачкова ікра класична Кабачкова ікра на сковороді Страви з кабачків на сковороді