Кабачкова ікра з майонезом – блюдо, яке сподобається і дорослим, і дітям. Якщо ви будете чітко слідувати інструкції, яка представлена вашій увазі, у вас з’являються всі шанси отримати смачну закуску, з якою не зрівняється навіть магазинна. Таку ікру можна заготовити на зиму, загорнувши в банки, або зберігати в холодильнику протягом кількох тижнів.
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки – 3 кг
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 0.5 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Цукор-пісок – 0.5 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Майонез (жирний) – 250 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування кабачкової ікри з майонезом на зиму? У першу чергу займемося підготовкою основних інгредієнтів для нашої ікри.
Кабачки необхідно ретельно вимити, очистити від шкірки і видалити насіння. Після цього нарізаємо кабачки кубиками середнього розміру і подрібнюємо за допомогою м’ясорубки або блендера. Наступний крок – кабачкову масу викладаємо в сковорідку.
Далі очищаємо від лушпиння цибулю і подрібнюємо його таким же чином, як і кабачок. Після чого отриману масу відправляємо також у сковорідку. Туди ж вливаємо олію, майонез і томатну пасту. Овочева маса повинна гаситися протягом години.
Через годину відправляємо в каструлю лавровий лист, цукор і сіль, все перемішуємо і тушкуємо ікру ще 60 хвилин. У процесі варіння вміст каструлю необхідно постійно помішувати для того, щоб воно не пригоріло.
Наша ікра готова.
Залишилося ікру розкласти в стерилізовані банки. Якщо ви не хочете влаштовувати ікру, в якості альтернативного варіанту можна розглядати зберігання в холодильнику протягом кількох тижнів.
Заготовки з кабачків на зиму Кабачки з майонезом на зиму Кабачкова ікра без оцту Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою Кабачкова ікра з цибулею Кабачкова ікра через м'ясорубку Консервовані кабачки