Знаменита і улюблена в багатьох сім’ях закуска – кабачкова ікра готується дуже швидко і просто. А головне, що вийшло блюдо виходить поживним, вітамінним і дуже корисним. Не відмовляйте собі і вашим домочадцям в задоволенні, приготуйте кабачкову ікру з майонезом в духовці!
Інгредієнти: на 1 л.
- Кабачки – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 250 гр.
- Майонез – 130 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Томатна паста – 100 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування кабачкової ікри з майонезом в духовці? Кабачок помити, видалити жорстку шкірку і видалити насіння. Нарізати великими кубиками кабачок.
Кубики кабачка пропустити через м’ясорубку. Посолити трохи кабачкову масу, залишити в мисці на деякий час. Потім масу трохи віджати руками, відкинути на сито, щоб позбутися від виділилася рідини.
Цибулю очистити. Нарізати його дрібними кубиками. На сковороді з рослинним маслом обсмажити цибулю до прозорості.
В каструлю відправити смажену цибулю, кабачкову масу, майонез, томатну пасту і рослинне масло. Перемішати. Додати до кабачкової маси сіль, цукор, лавровий лист і чорний мелений перець, перемішати до однорідності. Кабачкову масу відправити у форму для випікання, тушкувати в духовці, розігрітій до 180 градусів, близько години.
Банки для консервування кабачкової ікри стерилізувати, кришки обдати окропом.
З готової кабачкової ікри вийняти лавровий лист, розлити масу по підготовленим банкам. Виставити банки з кабачковою ікрою, прикриті кришками, у велику каструлю з водою. Стерилізувати в киплячій воді 10 хвилин.
Банки вийняти з води і закатати. Потім їх перевернути, укутати ковдрою і дати повністю охолонути. Зберігати кабачкову ікру з майонезом в холодильнику і обов’язково пробувати. Приємного апетиту!
Заготовки з кабачків на зиму Кабачкова ікра Кабачкова ікра в духовці Кабачкова ікра з майонезом Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою Кабачкова ікра з томатною пастою Страви з кабачків