Кабачкова ікра з морквою – один з найбільш апетитних рецептів овочевої ікри. А щоб вона вийшло особливо ніжною і м’якою, будемо використовувати м’ясорубку! Це відмінне блюдо для швидких і смачних тарталеток, бутербродів або тостів. Просто смакота!
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Кабачки – 1 кг
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 3 зуб.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Петрушка або Кріп – 1 гілка
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 70 гр.
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
- Вода – 2 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування кабачкової ікри з морквою через м’ясорубку. Кабачки промиваємо, розрізаємо на половинки і видаляємо насіння. Якщо кабачки зрілі, то зрізаємо шкірку, у молодих її можна залишити. Кабачки розрізаємо кубиками.
Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці.
Цибулини очищаємо від лушпиння і нарізаємо квадратиками.
На сковороді розігріваємо олію і висипаємо кабачки. Обсмажуємо їх 15 хв.
На іншій сковороді пасеруємо цибулю і моркву. Коли овочі стануть м’якими і золотистими, додаємо подрібнену зелень, цукор, сіль, томатну пасту, подрібнений часник і воду. Смажимо ще 10 хв.
Додаємо оцет і з’єднуємо дві маси. Пропускаємо все через м’ясорубку з дрібною решіткою. Розкладаємо ікру по стерилізованим банкам і закатуємо.
Приємного апетиту!
Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра з томатною пастою Кабачкова ікра класична Консервовані кабачки Салат з кабачків з часником на зиму