Кабачкова ікра з морквою – один з найбільш апетитних рецептів овочевої ікри. А щоб вона вийшло особливо ніжною і м’якою, будемо використовувати м’ясорубку! Це відмінне блюдо для швидких і смачних тарталеток, бутербродів або тостів. Просто смакота!


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Кабачки – 1 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 3 зуб.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Петрушка або Кріп – 1 гілка
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 70 гр.
  • Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
  • Вода – 2 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування кабачкової ікри з морквою через м’ясорубку. Кабачки промиваємо, розрізаємо на половинки і видаляємо насіння. Якщо кабачки зрілі, то зрізаємо шкірку, у молодих її можна залишити. Кабачки розрізаємо кубиками.

Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці.

Цибулини очищаємо від лушпиння і нарізаємо квадратиками.

На сковороді розігріваємо олію і висипаємо кабачки. Обсмажуємо їх 15 хв.

На іншій сковороді пасеруємо цибулю і моркву. Коли овочі стануть м’якими і золотистими, додаємо подрібнену зелень, цукор, сіль, томатну пасту, подрібнений часник і воду. Смажимо ще 10 хв.

Додаємо оцет і з’єднуємо дві маси. Пропускаємо все через м’ясорубку з дрібною решіткою. Розкладаємо ікру по стерилізованим банкам і закатуємо.

Приємного апетиту!

Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра з томатною пастою Кабачкова ікра класична Консервовані кабачки Салат з кабачків з часником на зиму