Як-то раз виявила в своїй кулінарній книзі бабусин рецепт гострої кабачкової ікри з помідорами і вирішила приготувати. Гостра ікра припала до смаку моїм домашнім, і тепер восени, в період заготовок, я завжди користуюся цим рецептом.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Морква – 5 шт.
  • Кабачки – 3,5 кг
  • Перець чилі – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 5 шт.
  • Масло рослинне – 1,5 ст. л.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати кабачкову ікру з помідорами гостра на зиму? Підготуйте необхідні інгредієнти для гострої кабачкової ікри. Ретельно вимийте кабачки очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищені від шкірки кабачки розрізати уздовж. Скориставшись столовою ложкою вийміть серцевину з насінням. Підготовлені кабачки подрібніть до однорідної консистенції з допомогою блендера або м’ясорубки.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під проточною водою. Очищений ріпчасту цибулю подрібніть до однорідної консистенції з допомогою блендера або м’ясорубки.

Ретельно морква вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте таким же способом, як і інші овочі.

Добре гіркий перець вимийте, обсушіть його і очистіть від серцевини і насіння. Гіркий перець подрібніть зручним для вас способом. Помідори ретельно вимийте, наріжте на кілька частин і видаліть плодоніжку, потім подрібніть до однорідної консистенції.

У місткості з товстим дном, в якій будете готувати кабачкову ікру, з’єднайте всі подрібнені овочі крім гіркого перцю. Додайте необхідну кількість цукрового піску і кухонної солі, влийте рослинне масло. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь і варіть кабачкову ікру приблизно 2 години хвилин, періодично помішуючи.

Потім додайте подрібнений гіркий перець і варіть кабачкову ікру ще 2 години. Вимийте і стерилізуйте банки в духовці або в мікрохвильовій печі. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Гарячу кабачкову ікру акуратно розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками.

Переверніть банки з ікрою догори дном, залиште до повного охолодження, закутавши теплою ковдрою. Потім перемістіть його в темне прохолодне місце на зберігання. Готову гостру кабачкову ікру подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Кабачки в каструлі Кабачки з помідорами Кабачкова ікра Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра з цибулею