Кабачкова ікра – це відмінна закуска, що складається з великого розмаїття овочів ідеально гармоніюють один з одним. Завдяки невеликій кількості рослинного масла ікра виходить легкою, а після подрібнення на блендері набуває повітряну текстуру. Спеції томатна паста додають овочів приємний кисло-солодкий смак, який відмінно поєднується з м’ясними і овочевими стравами.


Інгредієнти: на 0.8 л.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Оцет яблучний 6% – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Суміш перців – 1 щіпка
  • Олія соняшникова – 3 – 4 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати кабачкову ікру з цукіні, молоді цукіні промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки. Очистити кабачки від шкірки, найзручніше це робити за допомогою овочерізки. Якщо у цукіні вже сформувалися насіння – видаляємо їх. Нарізаємо цукіні дрібними кубиками.

Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на крупній тертці.

Часник чистимо, промиваємо і шаткуємо тонкими скибочками.

Цибулю чистимо, промиваємо і замочуємо на 3-4 хвилини в холодній воді, щоб при нарізці він не дратував очі. Шаткуємо цибулю дрібними кубиками.

Цибулю і моркву викладаємо в попередньо розігріту сковороду з олією і обсмажуємо до золотистого кольору.

До смаженій цибулі з морквою додаємо цукіні, перемішуємо і обсмажуємо до м’якості.

Потім овочі додаємо томатну пасту, суміш перців, оцет, сіль і цукор. Добре перемішуємо, накриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь і залишаємо овочі тушкуватися 15-20 хвилин, не забуваючи періодично помішувати.

Готові овочі знімаємо з вогню, відкриваємо кришку і даємо їм трохи охолонути. Після чого викладаємо їх у чашу блендера і подрібнюємо до пюреобразного стану.

Перебиту до однорідної консистенції ікру викладаємо в піалу і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Кабачки на сковороді швидко і смачно Кабачкова ікра Кабачкова ікра без майонезу Кабачкова ікра з цибулею Кабачкова ікра з часником Кабачкова ікра на сковороді Кабачкова ікра, щоб відразу є ПП рецепти з кабачків