Кабачкові оладки з кукурудзяним борошном готуються для людей, які потребують спеціальної дієти, яка виключає глютены. Оладки виходять такими ж пишними і повітряними, як і з пшеничним борошном. Готуємо страву з молодих цукіні, а з подрібненого кабачків обов’язково віджимаємо овочевий сік.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Кабачки – 300 гр.
- Кефір – 0.5 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Мука кукурудзяна – 4 ст. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Кріп – 1 пучок
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як почати готувати кабачкові оладки з кукурудзяною мукою? Кабачок очистіть від шкірки і видаліть внутрішню м’якоть з насінням.
Потім натріть кабачок на тертці з великими отворами, помістіть цю масу в окремий посуд, трохи посоліть і добре рукою перетріть, щоб кабачок віддав свій сік. Через кілька хвилин сік злийте.
До подрібненим і віджатим кабачків вбийте куряче яйце.
Потім додайте до цієї маси кефір або сметану, що зробить оладки дуже пишними.
Насипте до них потрібну кількість кукурудзяного борошна, додайте соду і ще трохи солі.
Кріп промийте, дрібно наріжте і перекладіть до кабачків. Ложкою добре замісіть тісто і залиште його на 5-7 хвилин, щоб кукурудзяна мука набухла і зробила тісто густим.
Розігрійте сковорідку і змастіть її рослинним маслом. Тісто викладайте на сковорідку по 2 ст. л., формуючи один млинець. Обсмажте оладки з обох боків до рум’яного кольору.
Приготовані оладки складіть стопкою на тарілку, змащуючи кожен млинець шматочком вершкового масла. Блюдо подайте до столу в гарячому вигляді, а до нього – сметану і салат зі свіжих овочів.
Кабачки з м'ясом на сковороді Кабачки на сковороді швидко і смачно Коржі з кабачків на сковороді Оладки без дріжджів з содою і яйцями Оладки з кабачків з зеленню Оладки на сніданок ПП оладки на кефірі Страви з кабачків на сковороді